Ερντογάν: «Μύγες» οι Κούρδοι του PKK και του YPG

 «Δεν θα αφήσουμε καμία αποσχιστική οργάνωση στην ησυχία της τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο στην κωμόπολη Μαλάτια, με αφορμή τις βάσεις που διατηρούν σε Ιράκ και Συρία το YPG και ΡΚΚ. «Γνωρίζουμε ότι αν δεν αποστραγγίσουμε το βάλτο, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από μύγες» δήλωσε δε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναλυτές στη γείτονα, εκτιμούν ότι οι ριζικές αλλαγές στις οποίες προέβη ο Ερντογάν στα ανώτατα κλιμάκια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφορούν σε μεγάλο βαθμό και στην αποτελεσματικότερη στρατιωτική αντιμετώπιση του ΥΡG, το οποίο πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες της Άγκυρας για σχέσεις με Κούρδους που δρουν στην Τουρκία και επιθυμούν ανεξάρτητο Κουρδιστάν σε τουρκικά εδάφη.

Ο τουρκικός στρατός έχει προβεί σε εκτεταμένες επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία στο πλαίσιο της Ασπίδας του Ευφράτη, τόσο κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους όσο και κατά των Κούρδων ανταρτών.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here