Ερίκ Τουσέν: Παράνομο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους, από τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο, εκτίμησε ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

Σε συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο ο κ. Τουσέν δήλωσε πως «ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση».

Ο κ. Τουσέν υποστήριξε ότι η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα. Κι επομένως, συμπλήρωσε, «είναι δικαίωμα της ελληνικής πλευράς η μονομερής αναστολή πληρωμής του χρέους λόγω ανθρωπιστικής κρίσης» εκτίμησε.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα της Βουλής, θα παρουσιάσει μια προκαταρκτική εκτίμηση για τη νομιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους την 18η Ιουνίου.

 

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here