Έρευνες και στην Αθήνα για πιθανά θύματα του μανιακού στρατιωτικού

Ο 35χρονος ίλαρχος που ομολόγησε ήδη τρεις δολοφονίες στην Κύπρο, θεωρείται από τις κυπριακές αρχές δράστης περισσότερων δολοφονιών καθώς οι υποβρύχιες κάμερες ρομπότ στο πλημμυρισμένο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο ανιχνεύουν περισσότερα από δυο σώματα -ήδη έχουν βρεθεί εκεί δυο Φιλιππινέζες δολοφονημένες και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι σκότωσε και το 6χρονο κοριτσάκι της μιας από αυτές.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, επειδή ο ίλαρχος είχε μείνει και στην Αθήνα πάνω από 3 χρόνια κατά διαστήματα, οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας έχουν κι αυτές αρχίσει να σκαλίζουν φακέλους με αγνοούμενες γυναίκες -κυρίως Φιλιππινέζες- με τον φόβο ότι ίσως ο 35χρονος να τις δολοφόνησε κατά την διαμονή του στην Αθήνα. Στην Αθήνα ο ίλαρχος (που είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών) είχε βρεθεί για να σπουδάσει στη Σχολή Ευελπίδων όταν ήταν νεότερος αλλά και πρόσφατα, για μετεκπαίδευση δύο μηνών. Συγκεκριμένα είχε μείνει για ένα δίμηνο πριν από τον Απρίλη του 2018. Λίγο μετά επέστρεψε στην Κύπρο και δολοφόνησε τις δυο Φιλιππινέζες. Στην Κύπρο έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενες 18 Φιλιππινέζες.

kypros-marryrose-kori

Ο ίδιος ομολόγησε κυνικά στην αστυνομία της Κύπρου:

«Ενιωθα ηδονή όταν τις στραγγάλιζα καθώς κάναμε έρωτα, γι΄αυτό τις σκότωσα«. Είπε επίσης «μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες»

Εντούτοις επίτηδες είπε ότι πέταξε το νεκρο κοριτσάκι σε άλλο σημείο, ώστε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να μην ψάξουν άλλο στο φρεάτιο του Μιτσερού όπου είχε βρεθεί η 38χρονη μητέρα γυμνή και δεμένη. Ο λόγος ήταν πως δεν ήθελε να εντοπιστούν τα άλλα δύο πτώματα τα οποία πάντως εντόπισαν οι υποβρύχιες κάμερες ρομπότ.

Ο άνδρας παγίδευε τα θύματά του μέσω ενός πλασματικού προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο όπου εμφανιζόταν ως Ορέστης και μάλιστα το ένα θύμα του το παγίδευσε με την πρόφαση «να παίξουν τα παιδιά τους και να γνωριστούν καλύτερα οι ίδιοι». Εν συνεχεία προσπάθησε να παρασύρει και άλλη Φιλιππινέζα, στέλνοντάς της μήνυμα ότι «έχει πληροφορίες» για την αγνοούμενη Ρόζα (το πρώτο θύμα του που είχε χαθεί μαζί με την κόρη της Σιέρα και κανείς δεν ήξερε τότε ότι είχε δολοφονηθεί).

Είχε γράψει στη νεαρή Φιλιππινέζα στα αγγλικά «ξέρω τι έγινε, αλλά δεν πρέπει να το πεις σε κανένα, γιατί είναι ανακατεμένο και το κράτος και δεν εμπιστεύομαι κανέναν, να πας να κάνεις τις καταγγελίες  και όσα σου πω μόνη σου, εγώ τους φοβάμαι, και να μην πεις ποιος είμαι, θα σου πω λεπτομέρειες μονον από κοντά«.

2_SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS

Η νεαρή Φιλιππινέζα αν και ενδιαφερόταν πολύ να μάθει τι είχε συμβεί στην συμπατριώτισσα και φίλη της δεν έπεσε στην παγίδα και φοβήθηκε να τον συναντήσει -κάτι που  της έσωσε την ζωή. Πιθανόν να μην τον συνάντησε επειδή ήξερε ότι η φίλη της εξαφανίστηκε την ημέρα που θα έβγαινε ραντεβού με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο και ίσως να της είχε πει ότι πρόκειται για κάποιον Orestis. Οπότε μπορεί να συνέδεσε τα γεγονότα ή γενικά να φοβήθηκε οτι θα βρεθεί μπλεγμένη.

Γεγονός παραμένει ότι στην Κύπρο οι αστυνομικοί δεν  έκαναν  καμία έρευνα για τις Φιλιππινέζες που εξαφανίσθηκαν και θεώρησαν ότι οι γυναίκες  έχουν μεταναστεύσει εκ νέου για κάπου αλλού, κινούμενες προς τα Κατεχόμενα. Όμως όλα τα υπάρχοντα της γυναίκας -που είχε κόρη- ήταν στο σπίτι: το διαβατήριό της,  τα παιγχνίδια του παιδιού, τα ρουχαλάκια του. Αν είχαν μπει στον κόπο να ερευνήσουν έστω και τυπικά την καταγγελία για εξαφάνιση, θα είχαν διαπιστώσει ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε -κανείς δεν μεταναστεύει με μια τσάντα στο χέρι και δίχως το διαβατήριο ή την ταυτότητά του ή τα ρούχα του παιδιού του…

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε τυχαία όταν από τις πολλές βροχές βγήκε στην επιφάνεια και το είδε  ένας περαστικός από το εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού. Αρχικά συνελήφθη ο Ρουμάνος εργάτης πρώην σύντροφός της και πατέρας του 6χρονου παιδιού, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και αμέσως συνελήφθησαν δυο στρατιωτικοί. Ο ένας είχε ομοιότητα με τον δράστη αλλά και φιλία. Εν αγνοία του, ο δράστης είχε ανεβάσει στο προφίλ του μια δική του φωτογραφία, πιθανόν επειδή μέσα στον ανόητο σχεδιασμό του θεωρούσε ότι δεν θα τον εντόπιζε κανείς και θα κατηγορούσαν τον άλλο στρατιωτικό λόγω της φωτογραφίας.  Τελικά κρατήθηκε ο ένας από τους δυο στρατιωτικούς, ο οποίος και ομολόγησε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here