Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών στο πρωτοδικείο

Ερευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που τραυμάτισαν αστυνομικούς, κατά την διάρκεια δίκης, όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: «Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον, τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Η επίθεση

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς, στο πρωτοδικείο της Αθήνας, στο περιθώριο δίκης που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε αρχικά εντός του Πρωτοδικείου, ανάμεσα σε αστυνομικούς -μάρτυρες σε υπόθεση που εκδικαζόταν- και σε αντιεξουσιαστές.

Στη συνέχεια, όταν οι αστυνομικοί βγήκαν από την αίθουσα δέχθηκαν επίθεση από τους αντιεξουσιαστές.

Η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), καταδικάζει την επίθεση και δηλώνει ότι συμπαραστέκεται  στους αστυνομικούς για την «απρόκλητη βία» που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται «εντόνως προς πάσα κατεύθυνση για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων».

Σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ, «η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν ο ίδιος ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν συγκινούν κανέναν από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;» διερωτάται.

Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας θεωρούν ότι «η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται…».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητεί «επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στον θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της».

Παράλληλα, δηλώνει ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του».

Η ΝΔ

«Και ο πιο δύσπιστος συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη» θεωρεί ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την επίθεση από δεκάδες αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως υποστηρίζει, «τα σημερινά έκτροπα έχουν ηθικό αυτουργό, και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που συστηματικά εδώ και μια σχεδόν τετραετία παραδίδει τη χώρα στην ανομία».

Κατά τον κ. Χαρακόπουλο, «για ό,τι συμβαίνει δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Μοναδική υπηρεσία που έχει να προσφέρει, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, είναι να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές» δήλωσε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here