Ερευνα Prorata: Το 60% ζητά μαζικά τεστ για το κορωνοϊό, το 97% βλέπει νέα λιτότητα μετά την πανδημική κρίση

Σημαντικά ευρήματα, όπως ότι έξι στους δέκα ζητούν μαζικά τέστ για τον κορωνοιό και οχι αυτά με το σταγονόμετρο που γίνονται τώρα καθώς και το ότι το 97% βλέπει αρκετά πιθανή έως πολύ πιθανή την επιβολή νέας λιτότητας μετά το τέλος της πανδημικής κρίσης, προκύπτουν από το δεύτερο κύμα πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων PRORATA με θέμα «Η Ελλάδα στην Εποχή του Κορωνοϊού». 

Αναλυτικά:

Η συντριπτική πλειοψηφία – 92% – των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν αλλάξει κατοικία, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση του Covid-19.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα που έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου, για λογαριασμό του Kontra Channel, οι Έλληνες έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους σε ποσοστό 80& και αρκετά κατά 13%.

Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πάει κανονικά στη δουλειά του, 26% εκ περιτροπής για να αποφεύγει την επαφή με κόσμο, 18% δήλωσε ότι εργάζεται από το σπίτι και άλλο ένα 18% ότι πλέον δε δουλεύει καθόλου.

Για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, το 59% εκτιμά ότι υπάρχει ατομική ευθύνη και το 27% ότι την ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Για τη συνολική διαχείριση της κρίσης υγείας από την κυβέρνηση, 38% τη θεωρεί θετική, έναντι 47% στην προηγούμενη μέτρηση, μάλλον θετική το 36%, μάλλον αρνητική ένα 16% και σίγουρα αρνητική 9%.

Στο ερώτημα κατά πόσο θεωρούν ότι το ΕΣΥ είναι προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει την πανδημία, απόλυτα έτοιμο το κρίνει μόλις ένα 4%, αρκετά 28%, λίγο 34% και καθόλου 33%.

60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι σίγουρα πρέπει να γίνουν μαζικά κατ’ οίκον διαγνωστικά τεστ, 24% μάλλον ναι, μάλλον όχι 8% και σίγουρα όχι 4%.

59% θεωρούν πιθανή μια νέα περίοδο λιτότητας μετά την κρίση πανδημίας, αρκετά πιθανή 36%, όχι ιδιαίτερα ένα 3% και καθόλου πιθανή μόλις 1%.

Για την ενδεχόμενη περίοδο λιτότητας, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 21% θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνηση της Ν.Δ., 2% την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 3%, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ένα 10%, ενώ ο παράγων ασύμμετρη απειλή είναι υπεύθυνος για το 39% του δείγματος και οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης με προεξάρχουσα τη Γερμανία για το 22%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here