Ερευνες της αντιτρομοκρατικής για την διαδρομή του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο του Λ. Παπαδήμου-

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(T. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εντατικές είναι οι  έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την πορεία του παγιδευμένου φακέλου ο οποίος εηερράγη στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου, προκαλώντας τον τραυματισμό του ίδιου και των δύο συνοδών του.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, τον οποίο άνοιξε ο κ. Παπαδήμος, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας.

Το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι τεθωρακισμένο, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν εκτονώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Ο κ. Παπαδήμος φέρει θλαστικά τραύματα στον θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο, σύμφωνα με ιατρική πηγή από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά την ίδια πηγή, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Ελαφριά τραυματισμένοι είναι οι δύο συνοδοί του.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, εκτιμάται ότι πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Στην ΕΛΑΣ έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here