Ερευνα σοκ: Το 27% των Ευρωπαίων δικαιολογεί υπό όρους, τον βιασμό

Ακρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη σε όλες τις ευρωπαικές χώρες για λογαριασμό της Κομισιόν σχετικά με το τρόπο που αντιλαμβάνονται οι ευρωπαίοι την πράξη του βιασμού. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πάνω από ένας στους τέσσερις δικαιολογεί με κάποιο τρόπο(προκλητικά ρούχα, προκλητική συμπεριφορά, μέθη κ.α) τον βιασμό!

Συγκεκριμένα το το 27% των Ευρωπαίων αποδέχονται τον βιασμό υπό ορισμένες συνθήκες, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν την ίδια άποψη φθάνει στο 32%.

Τα ποσοστά εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλά σε χώρες της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Τσεχία. Στη Ρουμανία, για παράδειγμα, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το σεξ χωρίς συγκατάθεση δικαιολογείται υπό προϋποθέσεις.

Η Washington Post, καταγράφει τις διαφορές μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης στο θέμα, ωστόσο παρατηρεί ότι ενώ το Βέλγιο, λόγου χάριν, το 40% δικαιολογεί τον βιασμό σε συγκεκριμένες συνθήκες, στη γειτονική Ολλανδία μόνο το 15% έχει την ίδια άποψη.

Συνολικά, συμμετείχαν στην έρευνα περίπου 30.000 Ευρωπαίοι. Μεταξύ των κριτηρίων που κλήθηκαν να κρίνουν εάν δικαιολογούν ή όχι το σεξ χωρίς συγκατάθεση ήταν εάν το θύμα ήταν μεθυσμένο ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, εάν φορούσε προκλητικά ρούχα, εάν συνοδευόταν με τη θέλησή του στο σπίτι έπειτα από πάρτι, εάν είχε προηγηθεί φλερτ, εάν περπατούσε μόνο του τη νύχτα ή εάν είχε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here