Εισαγγελική έρευνα για copy-paste αποφάσεις για ομολογιούχους

Ερευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο δύο αποφάσεις που απορρίπτουν αγωγές αποζημίωσης ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου και είναι η μία αντιγραφή της άλλης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται σε σχετική καταγελία.
Το έναυσμα για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκάλεσε η αναφορά-καταγγελία του δικηγόρου Γιάννη Κυριακόπουλου στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημητρη Παπαγγελόπουλο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,Ξένη Δημητρίου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κυριακόπουλου, η οποία προκάλεσε τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας, σε διάστημα ενός μηνός εκδόθηκαν δύο απορριπτικές αποφάσεις για ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου, από διαφορετικές συνθέσεις, ωστόσο το σκεπτικό τους αποτελεί πιστή αντιγραφή η μία της άλλης. Και στις δύο υποθέσεις, οι ομολογιούχοι στρέφονταν κατά της ίδιας τράπεζας.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να βγαίνουν αποφάσεις copy-paste για υποθέσεις που αφορούν εντελώς διαφορετικά πραγματικά περιστατικά και ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το ζήτημα» τονίζει ο κ. Κυριακόπουλος, προσθέτοντας πως εάν χρειαστεί θα προσφύγουν ακόμα και ενώποιον των ευρωπαϊκών αρχών.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here