Πειθαρχική έρευνα για την καθυστέρηση καθαρογραφής της απόφασης για το Noor 1 διέταξε ο Στ.Κοντονής. Εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2016

Πειθαρχική έρευνα για την 17μηνη καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής.
Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016 και δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα, ενώ λίγες μέρες μετά έχει ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου απο την εισαγγελέα της έδρας η οποία θεώρησε επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κοντονής έστειλε σχετικό έγγραφο τοσο στον πρόεδρο όσο και την εισγαγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικαςία και να ερευνηθούν τυχον ευθύνες για την 17μηνη καθυστερηση. 
 
Η απόφαση 
Με την απόφαση του δικαστηρίου από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών . Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας εισήγαγε τους δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Λίγες μέρες μετα η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου κ.Μαρία Τρουπή  άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους.  

Η έφεση, που υποστηρίζεται από 52σέλιδη αιτιολογική έκθεση, θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκανΗ έφεση αφορά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (που είχε καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here