Ερντογάν εκτός ελέγχου: Συνέλαβε τον επικεφαλής του HDP στην Αγκυρα και τον σύμβουλο του Κιλιντσάρογλου-Εκλεισε ένα ακόμη κανάλι

Το καθεστώς Ερντογάν έχει γίνει πλέον παντελώς ανεξέλεγκτο και γι αυτό, πολύ επικίνδυνο. Προχωρά σε μαζικές συλλήψεις αντιπάλων και Κούρδων, κλείνει τηλεοπτικούς σταθμού και εφημερίδες που δεν του αρέσουν με αστείες δικαιολογίες, έχει οδηγήσει στη φυλακή εκατοντάδες δημοσιογράφους ενώ συνολικά έχει απολύσει πάνω από 120.000 δημοσίους υπαλλήλους και αξιωματούχους.

Οπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP  στην Αγκυρα Ιbrahim Binici με κατηγορίες για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, εννοώντας το PKK.

Με τις ίδιες κατηγορίες,έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές Νοεμβρίου 12 ηγετικά στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

μιλώντας για το θέμα ατό, σε κουρδικό κανάλι του Αρμπιλ, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑΚΡ) Yasin Aktay, είπε ότι το τουρκικό έθνος, βρήκε παρηγοριά  σ΄αυτές τις συλλήψεις, γι αυτό και μετά τις φονικές τρομοκρατικές επισκέψεις, δεν υπήρξαν αντιδράσεις!

Η σύλληψη Γκιουρσούλ

Σήμερα έγινε επίσης γνωστό ότι συνελήφθη τελικά με απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, και ο Φατίχ Γκιουρσούλ, σύμβουλος του ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, επειδή χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Bylock, την οποία φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν για επικοινωνία, οι οπαδοί του Γκιουλέν.

Εκλεισε κι άλλο κανάλι

Επίσης με απόφαση του τουρκικού ΕΣΡ, το οποίο ελέγχει το κόμμα του Ερντογάν, κλείνει ο και ο τηλεοπτικός σταθμός Yol, επειδή προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο!

Με άλλη απόφαση άλλους τουρκικού δικαστηρίου, δημεύονται οι περιουσίες 54 τούρκων δημοσιογράφων που κρατούνται στις φυλακές για διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν και σχέσεις με το πραξικόπημα.

Ενταλμα κατά Dundar

Τέλος εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημοσιογράφου Can Dundar, πρώην αρχισυντάκτη της Cymhurriyet, ο οποίος μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ζει εξόριστος στη Γερμανία. Ο Dundar κατηγορείται τώρα για την υποστήριξή του στην φιλοκουρδική εφημερίδα Özgür Gündem.

 

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατασκοπεία και αποκάλυψη μυστικών του κράτους και είχε φυλακισθεί μετά από προσωπική μήνυση του Ερντογάν. Το «έγκλημά» του ήταν ότι αποκάλυψε ένα φορτηγό, γεμάτο όπλα, τα οποία το τουρκικό κράτος, έστελνε στους τζιχαντιστές στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here