Έρχονται τα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό

Ξεκίνησε σιγά σιγά ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA) να εγκρίνει γρήγορα τεστ (αντιγόνου προς ώρας) που ανιχνεύουν σε πολύ λίγο χρόνο την ύπαρξη του ιού στον Οργανισμό.

Τα πρώτα τεστ αντιγόνου αρχίζουν να κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ ώστε να αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση στο υγειονομικό προσωπικό και σε όσους έρχονται σε επαφή με δομές υγείας. Ωστόσο φαίνεται ότι ο Αμερικανικός ΕΟΦ έδωσε με ταχύτατες διαδικασίες την έγκρισή του, παρότι με βάση την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν υπάρχει 100% αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στο νέο τεστ.

Γι αυτό όπου ένα δείγμα θα βγαίνει αρνητικό είναι πιθανό να επαναλαμβάνεται η εξέταση, καθώς μία ψευδώς αρνητική διάγνωση μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη.

Ταυτόχρονα πράσινο φως δόθηκε και σε ένα γρήγορο μοριακό τεστ που μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σπίτι και να φέρει το αποτέλεσμα πολύ γρήγορα.
Βέβαια θεωρείται ότι οι διαδικασίες των εγκρίσεων έχουν επιταχυνθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι ΗΠΑ στην ανίχνευση του ιού, χωρίς να θεωρούνται ακόμη απολύτως ασφαλή.

Ο τουρισμός

Προς την κατεύθυνση των ταχύτατων εγκρίσεων συνέβαλε και το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες θέλουν να «ανοίξουν» τα ταξίδια τους ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως ο τουρισμός.
Και στην Ευρώπη οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κεντρικά από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία εξετάζουν ακόμη το θέμα της διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου πριν από ένα ταξίδι.

 

Πηγή: Healthreport.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here