Έρχονται μέτρα σε δήμους της Αττικής – Πρόβλημα σε Κηφισιά, Βουλιαγμένη

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής, αλλά μόνον τοπικά», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», είπε.

Αν και ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους δήμους, είναι γνωστό ότι ο πιο επιβαρυμένος δήμος είναι της Αθήνας, και έπονται η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη, η Γλυφάδα και ο Πειραιάς. Στην Κηφισιά μάλιστα τα νηπιαγωγεία δεν άνοιξαν με της υπόλοιπης Ελλάδας εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων. Η ύπαρξη πολλών κρουσμάτων σε αραιοκατοικημένους δήμους οφείλεται πιθανόν στο ότι η Βουλιαγμένη, η Κηφισιά και η Γλυφάδα είναι δήμοι με έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και με πρωινή μεγάλη κίνηση -οι δύο παραλιακοί δήμοι επειδή συγκεντρώνουν και λουόμενους από πολλές περιοχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here