Έρχονται κατεδαφίσει σε Σωκράτους, πλατεία Βάθη και Ομόνοια

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς είπε ότι θα κατεδαφιστούν πολλά ετοιμόρροπα κτίρια ή και οικοδομικά τετράγωνα στην πρωτεύουσα και ότι προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός «Αθήνα 2050», για μια Αθήνα που να ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες αλλά και να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται απο την κλιματική αλλαγή.

ktis

Ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια στην Ομονοια, στην οδό Σωκράτους, στην  Σατωβριάνδου και στην πλατεία  Βάθη.

Πρόκειται οπως είπε για ένα σχέδιο που αφορά στο κέντρο της Αθήνας για την ανάπλαση της πόλης με βάση τις νέες ανάγκες και την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Αθήνα του 2050. Με βάση τα αποτελέσματα και σε συνεργασία με τον δήμο θα γίνει ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Δημαράς στόχος είναι να μην αδικηθεί κανένας ιδιοκτήτης και για τον λόγο αυτό οι αποζημιώσεις θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες της σημερινής αξίας του ακινήτου ή να γίνει ανταλλαγή με μεγαλύτερης αξίας ακίνητα σε άλλη περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here