Ερχεται ο αφρικανικός καύσωνας-Καμίνι ως την Κυριακή η χώρα-Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες-Σε ετοιμότητα ο ΑΔΜΗΕ για κίνδυνο μπλακ άουτ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ- Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Από σήμερα Πέμπτη ως και την Κυριακή, ο αφρικανικός καύσωνας θα μετατρέψει, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε καμίνι, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Οπως προβλέπουν οι θερμοκρασίες στις ηπειρωτικές χώρες θα φτάσουν μέχρι και στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι προγνώσεις θέλουν την Παρασκευή και το Σάββατο να είναι οι δύο πιο δύσκολες ημέρες, καθώς αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, η Αθήνα, η Λάρισα, η Πάτρα, και η Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και στους 43 βαθμούς.

Ένας παράγοντας που θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση θα είναι η μεταφορά σκόνης.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά θα ξεκινήσει βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα.

Ανοιχτές για τους κατοίκους της Αθήνας και ιδιαιτέρως για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες θα παραμείνουν έως την Κυριακή οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων που θα λειτουργούν απο τις 10:00 έως τις 20:00.

Οι πολίτες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διαχειριστή έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα «σχέδια άμυνας» καθώς η ζήτηση αναμένεται να εκτοξευτεί στις 9.500 MW τα επόμενα 24ωρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here