Ερχεται το ασφαλιστικό Πινοσέτ για τους κάτω των 35 ετών-Σε άμεσο κίνδυνο οι επικουρικές συντάξεις

Ερχεται το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Αφετηρία οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων που τίθενται πλέον σε άμεσο κίνδυνο. Στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1-1-2022 και το οποίο από διανεμητικό και κοινωνικό  θα μετατραπεί σε ανακεφαλαιοποιητικό και καθαρά επενδυτικό αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για καθαρή ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αφού καταργείται πλέον η αλληλεγγύη των γενεών και τα ασφάλιστρα των νέων ασφαλισμένων θα τοποθετούται υποχρεωτικά σε επενδυτικά προϊόντα από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!

Ο Πάνος Τσακλόγλου υπεραμύνθηκε των αλλαγών, που ουσιαστικά αφορούν όσους είναι κάτω των 35 ετών, τονίζοντας πως τα νέα παιδιά ξεκινάνε τον εργασιακό τους βίο πιστεύοντας ότι δε πάρουν ποτέ σύνταξη με αποτέλεσμα να στρέφονται στη μαύρη εργασία, με καταστροφικές συνέπειες και για τους ίδιος, αλλά και για την οικονομία.

Με το νέο σύστημα, ουσιαστικά θα υπάρχει ένας ατομικός κουμπαράς επικουρικής ασφάλισης για κάθε εργαζόμενο, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά επενδυτικά προφίλ η ακόμη και να χρησιμοποιήσει περισσότερα από ένα με ανάλογα ποσοστά. Τα χρήματα από τις εισφορές του θα επενδύονται στην εθνική οικονομία και τα κέρδη θα μπαίνουν στον κουμπαρά μαζί με τις εισφορές.

Ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε πως οι εισφορές κάθε ασφαλισμένου θα είναι εγγυημένες από το κράτος κι ότι δε θα μειωθεί καμιά από τις υφιστάμενες συντάξεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Τσακλόγλου παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλο πλήθος και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η πανδημία που πήγε τα πράγματα πίσω. Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού και να αποδοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις μέσα στο 2021.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here