Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά ζητεί η εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση των οκτώ εμπλεκομένων στην υπόθεση που έφτασε ενώπιον των δικαστικών αρχών ως λαθρεμπορία χρυσού εισηγείται και η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί την διάταξη της ανακρίτριας, με την οποία εγκρίνεται η αποφυλάκιση των 8, μεταξύ των οποίων είναι και ο γνωστός ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και λόγω του ερειδόμενου νομικού ζητήματος, δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως.

Μετά από όλα αυτά η δικογραφία, που όπως όλα δείχνουν έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, θα οδηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα κρίνουν τις αιτήσεις αποφυλάκισης  και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Από την πλευρά τους μάλιστα , οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων , με βάση και τα διαλαμβανόμενα στις αιτήσεις αποφυλάκισης, επισημαίνουν πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας που οδήγησε τους εντολείς τους στη φυλακή, η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι παράνομη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here