Επτά στους δέκα θεωρούν αναγκαία τη συμφωνία και ζητούν να ψηφισθεί

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της  ΚAΠΑ Research, που δημοσιοεύεται στη vima online. Στην έρευνα που έγινε στις 14 Ιουλλιου 2015, δηλαδή την επομένη της  συμφωνίας, συμμετείχαν 762 άτομα. 

Η πλειοψηφία δηλαδή το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία ενώ το ποσοστό αυτών που  την θεωρούν ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία 72% .
Αντίστοιχα υψηλό(70,1%) είναι το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έναντι 25,3% που θεωρούν ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι επίσης αντίθετοι με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.Το 64,5% θεωρεί ότι πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα βουλή έναντι 31,2% που πιστεύει ότι είναι αναγκαίες οι εκλογές.

Ως προς το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τα επώδυνα μέτρα που περιέχει η συμφωνία,το 48,7% θεωρεί τους ευρωπαίους που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας, έναντι 44,4% που καταλογίζει την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση και τη λανθασμένη πολιτική της.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚAΠΑ Research Μια καλοστημενη εταιρεια παραπλανησης της κοινης γνωμης
    Αν υπηρχε εισαγγελεας επρεπε να διαταξει την καταθεση των στοιχιων απ οπου
    προκυπτει αυτο το ποσοστο σε μια στιγμη που συσωμη σχεδον η ελληνικη κοινωνια αρνειται να συμβιβαστει με το τριτο μνημονιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here