ΕΠΟ: Στις 17 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου με τους ίδιους οργανωτικούς όρους

Νέα αναβολή για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας! Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου με τους ίδιους όρους που αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά και έστειλε έγγραφο στην Πολιτεία, στην ΚΕΔ, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ και στην αστυνομία.

Μετά από τις πληροφορίες για απαγορευτικό από την Ελληνική Αστυνομία, όπως και την άρνηση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να παραχωρήσει το γήπεδο, καθώς την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι ΑΕΚ – Πανιώνιος για τα play offs της Super League, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της για νέα αναβολή.

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Ομοσπονδία ξεπερνάει και το πρόβλημα με την υπουργική απόφαση αναφορικά με το δεκαήμερο που είχε εξαγγείλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής την ημέρα της αναβολής του τελικού κατόπιν της εισήγησης της ΔΕΑΒ και στόχος της ΕΠΟ είναι να διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στα play offs του πρωταθλήματος. Σκέψη είναι οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής και να γίνουν το Σάββατο 14 Μαϊου αντί για την Κυριακή, ώστε να μην υπάρχει κόλλημα με το 48ωρο που απαιτείται από το ένα παιχνίδι στο άλλο και η τρίτη αγωνιστική να διεξαχθεί στις 21 ή 22 Μαΐου.

Η πρόταση της ΕΠΟ για την Τρίτη 17/5 έχει να κάνει επίσης με το γεγονός ότι την επομένη (Τετάρτη 18/5) έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο τελικός του Europa League, Λίβερπουλ – Σεβίλλη και δεν επιθυμεί να βάλει τελικό πάνω σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πλέον η Ελληνική Ομοσπονδία ρίχνει το μπαλάκι στον Σταύρο Κοντονή για να αποφασίσει. Ωστόσο, υπάρχει και το ζήτημα με τη συμφωνία για τους βοηθούς του διαιτητή Σιδηρόπουλου που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.

Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here