Επιχείρηση παράκαμψης της Προέδρου της Βουλής. Να διεξαχθεί νωρίτερα η διάσκεψη των προέδρων ζητούν 12 μέλη της

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν τα «εμπόδια» που δημιουργεί η απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να συγκληθεί αργά, στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης η διάσκεψη των Προέδρων που θα αποφασίσει το τρόπο και το χρόνο διεξαγωγής της συζήτησης της συμφωνίας με τους θεσμούς, στην Ολομέλεια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη,

Δώδεκα από τα 20 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων ζητούν να διεξαχθεί νωρίτερα από τις 9.30 το βράδυ η διάσκεψη προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για συζήτηση της συμφωνίας τόσο στις αρμόδιες επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια τη Βουλής.  Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνεδριάσουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές

Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ανακοινώσει ότι η Διάσκεψη θα συνεδριάσει στις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους.

Η απόφαση αυτή καθυστερεί τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου και ανατρέπει την πρόθεση του πρωθυπουργού, όπως εκφράσθηκε σε επιστολή του προς την κ. Κωνσταντοπούλου, να έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη η ψήφιση της συμφωνίας. Επιτάχυνση που λαμβάνει υπόψη και την εκφρασμένη απροθυμία της Γερμανίας να συντρέξει στην άμεση ψήφιση της συμφωνίας, εμμένοντας στη λογική του δανείου -γέφυρα.

Ήδη από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και αφού οι προσπάθειες συνεννόησης με την κ. Κωνσταντοπούλου απέβησαν άκαρπες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, άρχισε κύκλο τηλεφωνημάτων με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να διερευνήσει τις προσθέσεις τους για σύγκληση της διάσκεψης νωρίτερα. Ηδη αρκετά κόμματα, όπως το Ποτάμι αλλά και το ΠΑΣΟΚ, τάσσονται υπέρ της επιτάχυνσης της διαδικασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here