Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Ζ. Κ. Γιούνκερ για το ρόλο του στη κρίση

ΦΩΤΟ:IN TIME

Νέα επίθεση στον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ, εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής της βουλής για την Αλήθεια του δημοσίου χρέους και την παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε  πως ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, αν και ήταν ο «εγκέφαλος», ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στη δημιουργία του «σκανδαλώδους πλαισίου» το οποίο αξιοποίησαν πολυεθνικές εταιρείες με έδρα και την Ελλάδα προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.

ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÄÇÌÏÓÉÏ ×ÑÅÏÓ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Από το καθεστώς αυτό ζημιώθηκε και το ελληνικό δημόσιο με αποτέλεσμα απώλεια δισ. ευρώ από διαφυγόντα έσοδα, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού με πρόφαση ότι το κάνει για το καλό του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε και κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ υπερασπίσθηκε τον ελληνικό λαό που εμφανίζεται ως τεμπέλης και κακοπληρωτής, λέγοντας ότι πρόκειται για «ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» και «συκοφάντηση». Ακόμη, υπενθύμισε ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τις οφειλές  των  γερμανικών επιχειρήσεων (όπως της SIEMENS) που εμπλέκονται στα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε επίσης και την πρόσφατη καταγγελία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με την οποία αποκαλύφθηκε  ότι στελέχη γαλλικών και γερμανικών τραπεζών έκαναν μυστικές συναντήσεις προκειμένου να μην «κουρευτεί» το χρέος της Ελλάδας ώστε οι τράπεζές τους να μην εγγράψουν ζημίες.

Για τις γερμανικές οφειλές η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων, αν και το 1953 συμμετείχε και αποδέχθηκε την διαγραφή του χρέους της Γερμανίας. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι απέναντι σε εκείνους που αντιστάθηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και την υγεία τους λόγω των αντιλαϊκών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της βουλής, σημειώνοντας ότι σήμερα κάθε παιδί που γεννιέται να  χρωστά 32.000 ευρώ.

Η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στην διόγκωση του δημόσιου χρέους» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του χρέους και κάθε ενέργεια αποπληρωμής του όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και την ίδια την Δημοκρατία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας  με την οποία της ζητά να μεταφέρει την ειλικρινή του αναγνώριση της «εμπεριστατωμένης και επιστημονικώς τεκμηριωμένης» συμβολής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ενώ υπενθυμίζει τις θέσεις του για την ανάγκη δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, τις οποίες είχε εκφράσει στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός, που παρέστη στη συνεδρίαση, αποχώρησε για να υποδεχθεί τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here