Επίθεση Τσίπρα σε Μπακογιάννη για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν

Επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒΕ, με αφορμή την παρουσία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς να κατονομάσει την κ. Μπακογιάννη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο έλληνες στρατιωτικούς, είναι απαράδεκτο, ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει αποφασίσει να μην παραστεί» και συνέχισε:

«Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή. Ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα».

«Μπορούμε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη σε πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων (…)» ανέφερε και προειδοποίησε πως υπάρχουν δυνάμεις που συνορεύουν με την Ελλάδα. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα στα ανατολικά σύνορά της. Η Τουρκία δεν σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας και θέλει να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα, λοιπόν, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά, δεν πρόκειται να ανεχτεί προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», ανέφερε επίσης για τις σχέσεις με την Τουρκία.

​Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στις επικρίσεις που είχε δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε τονίζει: «Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here