Επίθεση Τσίπρα κατά ολιγαρχών των ΜΜΕ

 

Διαφανή και αδιάβλητο διαγωνισμό για τις άδειες ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι ο κύκλος της διαπλοκής και της συνδιαλλαγής θα τελειώσει.

Κάνοντας  την επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν έχει ρεβανσιστική διάθεση, ξεκαθάρισε ότι όσοι μέχρι τώρα κατείχαν τις συχνότητες θα δώσουν λογαριασμό, ενώ επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να εισπράξει τα τέλη για τις συχνότητες που δεν έχουν εισπραχθεί αφού,  «η κατάληψη των συχνοτήτων από το 1998 δεν έχει αποδώσει τα νόμιμα έσοδα στο δημόσιο ταμείο».

«Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτοί που θα κληθούν στο να εφαρμοστεί ο  νόμος θα είναι φιλικοί ή εχθρικοί απέναντί μας. Παράσημά μας είναι οι επιθέσεις από όσους δεν τηρούν το νόμο σε αυτήν τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός . «Όλοι όσοι δεν έχουν κληθεί να πληρώσουν από υποθέσεις φοροδιαφυγής θα κληθούν να πληρώσουν, όπως κι αν λέγονται» τόνισε. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως κι αν λέγεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη Βουλή κατά την «ώρα του πρωθυπουργού» σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα της διαπλοκής είπε μεταξύ άλλων:

-Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των συχνοτήτων επιβάλλουν στις κυβερνήσεις τις προθέσεις τους. Η νομοθεσία σταδιακά έγινε ακόμα πιο ελαστική για τους καναλάρχες που συνέχιζαν να παίρνουν δημόσια έργα και προμήθειες του δημοσίου. Η Ελλάδα είναι η πιο καθυστερημένη χώρα στην Ευρώπη ως προς τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

– Οι δανειστές έχοντας θέσει το ζήτημα από το 2010 αλλά δεν πίεσαν όσο σε άλλα ζητήματα τις μνημονικές κυβερνήσεις οι οποίες επουδενί δεν ήθελαν να διαταραχτεί το σύστημα της διαπλοκής.

-Το τρίγωνο της αμαρτίας είχε κορυφή το σάπιο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ. Εμείς θα κλείσουμε αυτόν τον κύκλο.

– Στήριγμα της κυβέρνησης δεν είναι όσοι ελέγχουν τα ΜΜΕ αλλά ο ελληνικός λαός που πληροφορήθηκε τη μετάβαση στο ψηφιακό τοπίο χωρίς να έχει κατανοήσει ότι πρόκειται για μία «μπίζνα» σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Για να προχωρήσει το σχέδιο, και να παραμείνει αρρύθμιστο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε μάλιστα και η ΕΡΤ.

– Ο ελληνικός λαός πρέπει ξεκάθαρα να ξέρει όλα τα στοιχεία για το ζήτημα των ΜΜΕ. Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν πρέπει να συνδέεται με το περιεχόμενο των ΜΜΕ, η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here