Επίθεση στη Φαβέλα: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά χρυσαυγιτών

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ασκήθηκε για την οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο στις 25/2/2018, όπου είχε τραυματιστεί βαριά η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.
Κατηγορούμενοι το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου Σωτήρης Δεβελέκος και ο Ακης Θεοδώρου, γνωστός για τη δράση του ως στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε και εκτέλεσε η Χρυσή Αυγή στις 25.2.2018, εισβάλλοντας στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο του Πειραιά «Φαβέλα».

Οταν το τάγμα εφόδου της οργάνωσης, με την ανατριχιαστική φράση «μουνιά, θα πεθάνετε, θα σας κάψουμε σήμερα!», έβαλε φωτιά στον χώρο με πυρσούς και άνοιξε με λοστό το κεφάλι της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, πλημμυρίζοντάς την στο αίμα, ενώ τραυμάτισε άλλα τρία άτομα. Και μάλιστα αποχωρώντας από τη «Φαβέλα» οι δράστες φρόντισαν να βάλουν και την υπογραφή της οργάνωσής τους, φωνάζοντας «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here