Επίθεση Σόιμπλε σε Σουλτς: Τον συγκρίνει με τον Τραμπ!

Η προεκλογική αναμέτρηση έχει αρχίσει ήδη στη Γερμανία, επτά ολόκληρους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, καθώς η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σούλτς έχει αναστατώσει την πολιτική σκηνή και έχει δώσει απροσδόκητη ώθηση στους Σοσιαλδημοκράτες. Ετσι, ο Β. Σόιμπλε, το βαρύ πυροβολικό των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών, βρήκε αφορμή να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του, συγκρίνοντας τον με τον Τραμπ!

Αφορμή για την επίθεση, ήταν το σύνθημα  «Make Europe Great Again» («Ας κάνουμε την Ευρώπη ξανά μεγάλη») που χρησιμοποιούν υποστηρικτές του Μάρτιν Σουλτς για να σηματοδοτήσουν την ανάγκη μιας αφύπνισης και προοδευτικής αναγέννησης της κοινωνικής Ευρώπης.

Μιλώντας στο Der Spiegel, ο Σόιμπλε σκέφτηκε να αξιοποιήσει την ευκαιρία σημειώνοντας ότι «εάν ο Σουλτς επιτρέψει στους υποστηρικτές του τη χρήση ανάλογων συνθημάτων, τότε θα μοιάζει λέξη προς λέξη με τον Τραμπ».(σ.σ. ο οποίος εκλέχθηκε με το σύνθημα Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά).

Σε μια εποχή, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, «που ο λαϊκισμός κατακτά λαούς ανά τον πλανήτη, οι πολιτικοί δεν πρέπει να μιλούν με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Σουλτς. Εάν θέλει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, όπως ισχυρίζεται, πρέπει να λάβει υπ’ όψη του αυτά τα ζητήματα».

Το επίμαχο σύνθημα χρησιμοποιήθηκαν από μικρή ομάδα υποστηρικτών του κ. Σουλτς στο Διαδίκτυο.

Σε απάντηση στα βέλη του κ. Σόιμπλε, ο Ραλφ Στέγκνερ, ανώτερο στέλεχος του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), του οποίου υποψήφιος για την καγκελαρία είναι ο κ. Σουλτς, συμβούλευσε τον υπουργό Οικονομικών «να λέει λιγότερα πράγματα που να αναδεικνύουν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζει για την καθημερινότητα των συμπολιτών του».

Ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές) έχει συγκυβερνήσει με το SPD μεταξύ του 2005 και του 2009, καθώς και από το 2013 μέχρι σήμερα.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε και το ζήτημα της «αντισυστημικότητας» της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία.

«Ο άνθρωπος ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δεκαετίες, τελευταία και πρόεδρός του. Εάν αυτό δεν σε κάνει τμήμα του συστήματος, τότε τι σε κάνει;», κατέληξε ο βετεράνος της γερμανικής Κεντροδεξιάς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here