Επίθεση σε μάρτυρες, απούσα η ηγετική ομάδα της Χ.Α. Διεκόπη για 7 Μαίου η δίκη

 

 

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με επιθέσεις κατά μαρτύρων πολιτικής αγωγής, ξεκίνησε στις 9.20 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Α΄τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οπως καταγγέλλουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δύο μάρτυρες από την υπόθεση Φύσσα, προσερχόμενοι στο δικαστήριο, υπέστησαν επίθεση από 5 άγνωστους δράστες στη συμβολή των οδών Καραολή και Σολωμού στον Κορυδαλλό. Οι μάρτυρες, ελαφρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες ενώ ουδείς συνελήφθη. Η πολιτική αγωγή θα θέσει το θέμα στο Δικαστήριο, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, υπέρ της μεταφοράς της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε μιά καταφανή προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της διαδικασίας σύσσωμη η ηγετική ομάδα της Χ.Α, δεν παρέστη στο Δικαστήριο. Εκτός των προσωρινά αποφυλακισμένων Μιχαλολιάκου, Παππά το «παρών» αρνήθηκε να δώσει και ο προφυλακισμένος ακόμη Ηλ. Κασσιδιάρης. Ολοι τους είχαν εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους τους.

Μοναδικοί παρόντες από την πρώην ηγετική ομάδα ήταν οι Στ. Μπούκουρας, Δημ. Μανθαιόπουλος και Πολ. Ζησιμόπουλος.

Συνολικά από τους 69 κατηγορουμενους παρόντες ήταν οι 44, απόντες οι 24 ενώ ένας απεβίωσε(Α. Μπολέτης). Παρών ήταν πάντως ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα, ήταν κατάμεστη απο μάρτυρες, θύματα μεταξύ των οποίων οι γονείς του Παυλου Φύσσα.

Τελικά η δίκη διεκόπη για τις 7 Μαίου προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη  δικογραφία ο συνήγορος υπεράσπισης που  όρισε αυτεπαγγέλτως  το δικαστήριο σ΄έναν εκ των κατηγορουμένων για κακούργημα ο οποίος παρουσιάσθηκε χωρίς δικηγόρο.

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος πολιτικής Αγωγής Κ. Παπαδάκης έθεσε θέμα μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό για ασφάλειας των μαρτύρων ενώ ο δήμαρχος Κορυδαλλού ζήτησε επίσης να μεταφερθεί αλλού η δίκη διότι δίπλα υπάρχουν σχολικές μονάδες. Η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί χώρος αλλά προς το παρόν η δίκη θα διεξαχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκφωνήθηκαν πάντως όλοι μάρτυρες(131 είναι οι μάρτυρες κατηγορίας) πέντε από τους οποίους  είναι προστατευόμενοι και προσφωνηθηκαν ως Α,Β,Γ,Δ και Ε και απάντησαν με αλλοιωμένη φωνή. Ανάμεσα τστους μάρτυρες πολιτικής αγωγής είναι ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. καμίνης και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος.

Παρόντες στην αίθουσα και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ(Μ. Κανελλοπούλου, Α. Σταμπουλή, Μ. Γαιτάνη), ο Α. Λυκούδης από το Ποτάμι και άλλοι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here