Επίθεση Ολυμπιακού-Μαρινάκη σε ΣΚΑΪ, Αλαφούζο και Θωμαϊδη

Για «πρωτοφανή συκοφαντική εκστρατεία που έχει ως στόχο να πλήξει τον κ. Μαρινάκη», «συστηματική μεθοδευμένη λασπολογία» για «υπόθεση άσχετης με το ποδόσφαιρο» και «ολοφάνερη επιδίωξη επίδρασης στο έργο απονομής της δικαιοσύνης» έκανε λόγο η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή της, εξαπολύοντας επίθεσης εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, του ιδιοκτήτη του και προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου και του παρουσιαστή της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» Κυριάκου Θωμαϊδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» επισημαίνουν ότι θα προσφύγουν για ακόμα μια φορά στην Δικαιοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζουν «όλο αυτό το διάστημα συντελείται κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Και καταλήγουν στην ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Β. Μαρινάκης μαζί με τα εκατομμύρια φιλάθλους της ερυθρόλευκης οικογένειας θα συνεχίσουν να κτίζουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα και πλέον ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης». 

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Από το 2011 μέχρι και σήμερα τα μέσα ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του Προέδρου του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζου έχουν εξαπολύσει μια διαρκή επίθεση λάσπης κυριολεκτικώς, στην οποία πρωτοστατεί η εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Όλο αυτό το διάστημα συντελείται κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, περιφρόνηση του τεκμηρίου αθωότητας, υποκατάσταση της δικαστικής κρίσης), διαπράττονται σοβαρές εγκληματικές πράξεις (χρήση παρανόμως υποκλαπεισών συνομιλιών, παραβίαση ευαίσθητων και μη προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφία (νόθευση) εγγράφων, αλλοίωση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, παράνομη δημοσιοποίηση δικογραφιών) και ολοφάνερη επιδίωξη επίδρασης στο έργο απονομής της δικαιοσύνης (δημοσιοποίηση επιλεκτικώς αποσπασμάτων καταθέσεων μαρτύρων, εγγράφων κλπ χάριν της παραγωγής των επιθυμητών συμπερασμάτων, προβολή ψευδών εν γνώσει τους γεγονότων ως δήθεν αληθινών και ταυτόχρονη αναπαραγωγή τους στα δελτία ειδήσεων ως βεβαιωμένων και αληθινών περιστατικών με συνέπεια την διαμόρφωση της λεγόμενης «κοινής γνώμης») η λειτουργία της οποίας υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή παραλλήλως τηλεοπτικών «δικών».

Η πρωτοφανής αυτή συκοφαντική εκστρατεία στοχεύει να πλήξει τον Β. Μαρινάκη και να αμφισβητήσει τις αγωνιστικές επιτυχίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Είναι προφανές ότι επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε αγωνιστικό επίπεδο, επιλέγουν τη συκοφαντία ως δικαιολογία για την αποτυχία τους. Χαρακτηριστική είναι η αντιφατικότητά τους να αναγνωρίζουν την σαφή υπεροχή του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς, να κρίνουν ως απόλυτα δικαιολογημένη την κατάκτηση των πρωταθλημάτων και ταυτοχρόνως να του καταλογίζουν ενέργειες που δεν τις έχει ανάγκη.

Με απόλυτη συνέπεια στις αρχές μας επιλέξαμε τον μοναδικό τρόπο αντίδρασης κατά της συστηματικά μεθοδευμένης λασπολογίας και προσβολής, που είναι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη. Ακόμη και παρά το γεγονός ότι οι συκοφάντες μας δεν εννοούν να συμμορφωθούν, καίτοι ο κ. Θωμαΐδης έχει κριθεί τελεσιδίκως ως υπαίτιος δυσφήμησης του Β. Μαρινάκη και διώκεται για σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά του ιδίου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, αλλά και κατά του ΣΚΑΪ έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις.

Τελευταία προκλητικής χυδαιότητας επιλογή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μέσω της εκπομπής του Θωμαΐδη και των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ήταν η εν γνώσει τους επιστράτευση ασύλληπτου ψεύδους στην προσπάθεια πρόκλησης τεράστιας προσβολής εις βάρος του Προέδρου του Ολυμπιακού. Και τούτο επιδιώχθηκε με αφορμή μια υπόθεση άσχετη με το ποδόσφαιρο, το εγκληματικό αντικείμενο της οποίας του προκαλεί απέχθεια και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Δηλαδή υπόθεση που προκαλεί την οργή του, γιατί βρίσκεται σε πλήρη και απόλυτη αντίθεση με τις αρχές και τα πιστεύω του ως κοινωνού και πατέρα. Η επιλογή ήταν συνειδητή, έγινε με απολύτως δόλιο και υποχθόνιο τρόπο, με επιφανειακή συμπερασματολογία και πρόθυμους κλακαδόρους του παρουσιαστή δημοσιογράφου και είχε αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσει το μέγιστο ηθικό και κοινωνικό πλήγμα στον κ. Μαρινάκη. Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι είχαν επιχειρήσει το ίδιο τερατώδες ψέμα να διαδώσουν και προηγουμένως με πανό στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, το πράσινο κτήριο του κεντρικού συνδέσμου των οπαδών του Παναθηναϊκού, με αναγραφή αντίστοιχου περιεχομένου συνθημάτων στους τοίχους, με την εκτύπωση και επικόλληση αυτοκόλλητων ταινιών με ίδιο μήνυμα. Και για τις ενέργειές τους αυτές θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Β. Μαρινάκης μαζί με τα εκατομμύρια φιλάθλους της ερυθρόλευκης οικογένειας θα συνεχίσουν να κτίζουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα και πλέον ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης».

Τι προηγήθηκε

Το βράδυ της Δευτέρας μετά τα μεσάνυχτα η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» έβγαλε στην επιφάνεια νέες τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ,  με σκοπό να εμφανιστεί εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση που οδήγησε στην προφυλάκιση του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη. Ο Κοτσώνης ενημερώνει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού  για το ταξίδι του στο Ντουμπάι και τη ναύλωση του πλοίου με sms: «Εχω προχωρήσει τη δουλειά για τον ανεφοδιασμό στη Φουτζέϊρα. Εχω βρει πλοίο, έχω βρει ανθρώπους, θέλω να τα δεις και να τα εγκρίνεις Βαγγέλη. Αμα είναι στο τέλος του μήνα να πάω κάτω να ξεκινήσουμε».
Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ο προφυλακισμένος Αιμίλιος Κοτσώνης παραδέχεται τη στενή του συνεργασία με τον κ Μαρινάκη μόνο, όμως, για δουλειές με πετρέλαια.  Ένα απόσπασμα όσων ισχυρίστηκε:  «Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013, όπου έκανα δουλειές με την ΟΡΑΙΖΟΝ και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της εταιρείας ΚΑΠΙΤΑΛ χωρίς να έχω σύμβαση εργασίας μαζί της. (…) Ήμουν μεσίτης. Δεν έκανα εταιρεία με αυτό το αντικείμενο. Μέχρι τότε πληρωνόμουν χωρίς απόδειξη. Η ΚΑΠΙΤΑΛ μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετακίνησής μου στις διαπραγματεύσεις. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα. Τον Νοέμβριο του 2013 στις διαπραγματεύσεις της αγοράς, που ήρθε το αφεντικό της ΑΠΣΚΟ, πήγαμε και συναντήσαμε τον Άραβα. Ο άνθρωπος του ΜΑΡΙΝΑΚΗ στο Ντουμπάϊ θα ήμουν εγώ. (…) Τα τελευταία 3 έτη δεν έχω εισοδήματα λόγω ζημιών, αλλά τα προηγούμενα έτη είχα μεγάλα εισοδήματα. Επίσης και το κράτος μου χρωστά χρήματα. Ζω από τα χρήματα που έχω. Ο ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ ( καπετάνιος της ΚΑΠΙΤΑΛ) κατέβαινε στο Ντουμπάϊ  όταν δεν κατέβαινα εγώ. Ο ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ κατέβαινε για τα παζάρια. Δεν κατεβαίναμε μαζί. Ο ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ συνεργαζόταν με τον ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗ».
Σε άλλη συνομιλία, που εμπεριέχεται στη δικογραφία, με τον τότε προφυλακισμένο Αχιλλέα Μπέο, ο Κοτσώνης ισχυρίζεται ότι «ο Μαρινάκης έχει και τα δικά μου χρήματα». Με τους συνεργάτες του μιλάει για μεταφορά σαπουνιών και φαρμάκων, ενώ σε sms που στέλνει σε ποδοσφαιρικό παράγοντα μιλάει για «εύκολα και γρήγορα λεφτά».
 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here