Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση: Απελευθερώνετε τις ομαδικές απολύσεις

Οψιμος υπερασπιστής των εργαζομένων εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση για τις ομαδικές απολύσεις. Με συνεχείς αναρήσεις του στο twitter, ο πρώην υπουργός Γ. Βρούτσης και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πούλησε την ψυχή της για την καρέκλα.

Η αλήθεια είναι με το κείμενο της συμφωνίας που διέρρευσε αλλά δεν διαψεύσθηκε, προβλέπεται κατάργηση του βέτο του υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις, ενώ αφαιρείται αυτή η αρμοδιότητα και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο είχε εκχωρηθεί το 2014  μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων χωρίς να νομοθετηθεί.

Ωστόσο δεν αλλάζει το ποσοστό του ανώατου ορίου ομαδικών απολύσεων ανά μήνα.

Στο εξής η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε 90 ημέρες, από την έναρξη των διαβουλεύσεων με το ΑΣΕ και την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων από την πλευρά του εργοδότη.

Βρούτσης: Οταν πολάς την ψυχή σου για μια καρέκλα

«Όταν πουλάς ακόμη και την ψυχή σου για την καρέκλα! ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Με απλή 3μηνη ειδοποίηση! Χωρίς ηθικούς φραγμούς προδίδουν αρχές, αξίες, ιδέες, ακόμη και την ψυχή τους για την καρέκλα! ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Ποιος θα το πίστευε… Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζονται να ψηφίσουν με δυο χέρια…», γράφει σε τρεις αναρτήσεις του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. Σε σχετικό του tweet γράφει: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμφώνησαν στο 4ο μνημόνιο ανήμερα Πρωτομαγιάς για να «τιμήσουν» τους αγώνες των εργαζομένων. Όπως φαίνεται τους τίμησαν δεόντως».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here