Επίθεση Λαφαζάνη κατά Στουρνάρα για ΑΤΕ και ΤΤ

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνης μίλησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για «σκάνδαλα» και «εγκλήματα» του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών τονίζοντας ότι δεν θα μείνει τίποτα ατιμώρητο και πως  θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της Αγροτικής Τράπεζας(ΑΤΕ).

«Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ως υπουργός Οικονομικών, συμμετείχε στο σκάνδαλο. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία έβγαλε το πόρισμα αλλά δεν τα έφερε ποτέ στην Βουλή», είπε και επισήμανε: «Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση δεν απάντησε».

«Τα εγκλήματα αυτά δεν συντελέστηκαν σε καμία άλλη χώρα.Το ίδιο συνέβη  και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  που το έκανε σε μια νύχτα μη βιώσιμο. Σε ένα βράδυ το Δημόσιο έχασε 13 δις ευρώ»είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Θανάσης Πετράκος, που έχιε ζητήσει την παραίτησή του κ. Στουρνάρα,  κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για την διάλυση της ΑΤΕ λέγοντας  ότι«θα μπορούσε να παραμείνει στο δημόσιο και να μην χαριστεί ως πανοπροίκι στην Τράπεζα Πειραιώς».

Υπέρ της άποψης ότι ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί λόγω της εντελώς διαφορετικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση  αλλά και εξ αιτίας του γεγονότος της αποστολής του mail, τάχθηκαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ(Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Μπαλάφας)

«Η απόφαση να ζητηθεί η παραίτηση  του κ. Στουρνάρα νομίζω ότι ανήκει στον πρωθυπουργό», τόνισε από τη πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ράνια Σβίγγου. Και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι μείζον ζήτημα να υπάρχει, η υπόνοια έστω, ότι στην πιο κρίσιμη φάση μιας εθνικής προσπάθειας διαπραγμάτευσης, αντί ο κεντρικός τραπεζίτης να επιτελεί το ρόλο του που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να υπονομεύει μ΄ αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση…»

Δήλωση στήριξης στον Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχει θεσμικό χρέος να ενημερώνει τους πολίτες για τα χάλια της οικονομιας.

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να κατηγορηθεί «γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση».

«Επί πολλά χρόνια», αναφέρει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, «όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και την χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος, διότι, αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους, εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here