Επίθεση Κοντονή σε συστημικά ΜΜΕ: Εκοψαν την επιστολή μου, θυμίζουν πρακτικές Γκέμπελς-Σε ακροδεξιό κατήφορο η ΝΔ-Ασυναρτησίες Βενιζέλου

 

Δριμεία επίθεση στα συστημικά ΜΜΕ καθώς και στα μέσα του Μαρινάκη, τα οποία εγκάλεσε ότι έκοψαν και παραποίησαν, με γκεμπελικό τρόπο,  την επιτολή με τις θέσεις του σχετικά με τους λόγους άρνησης του να συμμετάσχει στο αντικομμουνιστικό συνέδριο της Εσθονίας, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής.

Οπως είπε επιχειρείται έτσι διαστρέβλωση της αλήθειας καθώς γεγονότα όπως η Ανοιξη της Πράγας, το κίνημα του ανανεωτικής αριστεράς για ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, αποκρύπτονται επιμελώς.

Ο υπουργός, εγκάλεσε ακόμη τη ΝΔ για ακροδεξιό κατήφορο και εμφυλοπολεμική νοοτροπία, ενώ μίλησε για συνεχή συντηρητικοποίηση του ΠΑΣΟΚ και ασυναρτησίες στο κείμενο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Το περιεχόμενο της άρνησης μου διατυπώνεται με τρόπο σαφή και καθαρό στην επιστολή που ΄δωσα στη δημοσιότητα. Μου κάνει εντύπωση ότι τμήμα από το κείμενο έχει αποσιωπηθεί εντελώς από τα συστημικά ΜΜΕ -δεν μιλάμε για αυτά του κ. Μαρινάκη, εκεί μιλάμε για μία κατάσταση που εκθέτει τη δημοσιογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο Κόκκινο. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαπέλυσε επίθεση και στον κ. Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας  ασυνάρτητο το κείμενο του  ειδικά το απόσπασμα που αναφέρει: «κυρίως όμως αναρωτιέμαι τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη – μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Αδιαφορία ή καταγραφή σε ένα αρχείο «δοσοληψιών» αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης; Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποιά δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;».

«Του κ. Βενιζέλου την ανακοίνωση την έχουν ολόκληρη … από τη δική μου επιστολή αποσιωπούν εντελώς τα ζητήματα … για την Άνοιξη της Πράγας, που γεννήθηκε από το ΚΚ της Τσεχοσλοβακίας το 1968 και έθεσε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού. Όλα αυτά αποσιωπούνται … αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία κτλ. … δεν έχουν ούτε το σθένος μία επιστολή να την βάλουν ολόκληρη, να την διαβάσει το αναγνωστικό κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του … είναι προπαγανδιστές που θυμίζουν Γκέμπελς, λογικές και πρακτικές ναζί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης, ο ίδιος τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν και με αυτό προσπάθησαν μεγάλοι ηγέτες της, ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης, ο Στεφανόπουλος, να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».

«Εδώ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία που δεν είναι τωρινή, απλώς παίρνει σάρκα και οστά, ιδεολογική κάλυψη, πλήττει τον πυρήνα της ίδιας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια παρέμβαση, του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», όπως τόνισε.

Αντίστοιχα, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Όταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε … ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου … προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο κ. Κοντονής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here