Επίθεση Νταμπίζα σε Αλαφούζο- «Προσβλητικά όσα ακούστηκαν για μένα»

Ο Νίκος Νταμπίζας είχε επιλέξει την τακτική των χαμηλών τόνων και δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια για την απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό. Όμως, η πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της «Θύρας 13» και όσα είπε για τον πρώην τεχνικό διευθυντή των Πρασίνων, ανάγκασαν τον τελευταίο να περάσει στην αντεπίθεση.

«Είναι προσβλητικό και άκρως υποτιμητικό για μένα προσωπικά, όπως και για τον ίδιο τον σύλλογο, να υπάρχουν συνεντεύξεις με ανυπόστατες αιτιολογίες» τόνισε ο Νταμπίζας, προσθέτοντας ότι θα τοποθετηθεί δημόσια για τη λύση της συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό, «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» και «με τον πλέον κατάλληλο τρόπο». 

Η δήλωση του Νίκου Νταμπίζα:

«Στην μέχρι τώρα πορεία μου η δημόσια αντιπαράθεση για θέματα που με αφορούν στον επαγγελματικό τομέα ήταν μια συνειδητή στάση σιωπής. Προφανώς αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αποδοχή μιας μονόπλευρης πραγματικότητας.

Μετά όμως από τις πρόσφατες αλλά και προγενέστερες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για τα αίτια και τους λόγους που οδήγησαν στην λύση της συνεργασίας με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οφείλω να τοποθετηθώ για πρώτη φορά και δημόσια.

Δεν πρόκειται να μπω σε καμία διαδικασία να «υπερασπιστώ» τις μεταγραφικές επιλογές, τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αν αυτός ήταν πετυχημένος ή όχι. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Με τον όποιο τρόπο αυτός θεωρεί πως αρμόζει.

Όμως είναι προσβλητικό και άκρως υποτιμητικό για μένα προσωπικά, όπως και για τον ίδιο τον σύλλογο, να υπάρχουν συνεντεύξεις με ανυπόστατες αιτιολογίες πως ως τεχνικός διευθυντής του συλλόγου λειτούργησα αυτόνομα, δίχως να ενημερώνω κανέναν και έφερνα προ τετελεσμένου τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας.

Ο τρόπος που λειτουργήσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας μου στον σύλλογο ήταν ξεκάθαρος και αυτό ήταν κάτι που δεν άλλαξε ποτέ. Από την αρχή ως το τέλος. Σεβόμενος τον ρόλο μου, το οργανόγραμμα της ομάδας, τα πλαίσια που οφειλαμε να κινηθούμε βάσει πλάνου, όπως και τα πρόσωπα που συνεργάστηκα.

Κατανοώ πλήρως την ανάγκη να δοθούν λόγοι και αίτιες για την λύση της συνεργασίας μας. Όμως είναι εκτός πραγματικότητας και εντελώς αβάσιμο να αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο η λύση μιας «πετυχημένης» συνεργασίας κατά τα λεγόμενα του πρόεδρου (πάντα όσον αφορά την πρώτη χρονιά), όταν στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του υπήρξε αναζήτηση και επαφή για την διάδοχη κατάσταση, με το κλείσιμο της περσινής σεζόν και πριν αναχωρήσει η Εθνική μας ομάδα για την Βραζιλία. Όταν ακόμα δεν είχαν γίνει τα «λάθη» και οι «αστοχίες» της 2ης μεταγραφικής περιόδου που κατά κόρον έχουν τονιστεί.

Σεβόμενος την ομάδα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ουδέποτε αναφέρθηκα στην αποχώρηση μου από αυτήν. Δεν ένιωθα την ανάγκη να το κάνω ακόμη και όταν έπρεπε να υπερασπίσω το όποιο μερίδιο «επιτυχίας» μου αναλογούσε, πόσο μάλλον να είμαι μέρος μιας δημόσιας αντιπαράθεσης που δεν αρμόζει σε επαγγελματικές συνεργασίες και στις εν γένει ανθρώπινες σχέσεις.

Η μονόπλευρη ενημέρωση όμως για καίρια θέματα επαγγελματισμού που με αφορούν άμεσα όπως και ο τρόπος που έγινε αυτή με «αναγκάζει» ετεροχρονισμένα πλέον να τοποθετηθώ δημόσια για τη λύση της συνεργασίας μας. Και αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here