Επίθεση Αυγής σε Μητσοτάκη για ξεπούλημα της ΔΕΗ-ΝΔ: Τον έκαναν πρωθυπουργό

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ότι «ξεπουλάει τη ΔΕΗ», εξαπολύει η Αυγή, με αφορμή τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

«Χωρίς μισόλογα και περιστροφές – Την… πουλάει όπως είναι επιπλωμένη προσφέροντας: επαναφορά «μικρής ΔΕΗ», πώληση και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, 66% ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ, τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή, αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

«O Μητσοτάκης πρωθυπουργός κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται ας προκηρύξουν εκλογές», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ βασ. Κικίλιας.

H απάντηση της Αυγής

Η επιλεκτική ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ μαρτυρά όχι μόνο την επικοινωνιακή του υστέρηση αλλά και την προτίμησή του στο πολιτικό “κρυφτό”.< αναφέρει σε απάντησή της η εφημερίδα Αυγή.  Και συνεχίζει:

Αφού λοιπόν πληροφορήσουμε τον κ. Κικίλια πως πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις αναδεικνύει ο λαός και όχι οι εφημερίδες, θα ζητήσουμε κι εμείς με την σειρά μας από τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει επί της ουσίας για τις υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ προς τα ιδιωτικά συμφέροντα την πολιτική στήριξη των οποίων διακαώς επιθυμεί, ως προς το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Την σαφή θέση της εφημερίδας πως ο Κ. Μητσοτάκης «τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική» στα «ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη» ο Β. Κικίλιας επέλεξε να την προσπεράσει προκειμένου να αποφύγει τις απαντήσεις που το κόμμα του οφείλει στον ελληνικό λαό. Αντί απαντήσεων αρκέστηκε στους ευσεβείς πόθους της ΝΔ για ταχεία επάνοδο στην εξουσία χωρίς το παραμικρό σχόλιο για τα όσα ο αρχηγός του τάζει στα ιδιωτικά συμφέροντα “αν ποτέ αναλάβει την διακυβέρνηση”, όπως ευκρινώς αναφέρει η “Αυγή” στην πρώτη της σελίδα. Θα συνιστούσαμε λοιπόν στον κ. Κικίλια να θυμηθεί την αθλητική του καριέρα και να προπονηθεί ξανά στην τόσο απαραίτητη για αθλητές αλλά και πολιτικούς “περιφερειακή όραση” και στην επόμενη ανάρτησή του στο twitter θα αναμένουμε τις απαντήσεις του για το υποσχόμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

 Τι ανέφερε το άρθρο

Όπως αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η Αυγή,  το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της. Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της «μικρής ΔΕΗ».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε ερωτήματα του Π. Σκουρλέτη προς τον

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here