Επιτελική ανικανότητα: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας-Δύο αγνοούνται

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στους οικισμούς της Οξυάς στην Καρδίτσα καθώς εδώ και δύο ημέρες περίπου 40 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο κυκλώνα Ιανός. Η επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους, 4 ολόκληρες μέρες μετά τον καταστροφικό κυκλώνσ.

Ανάμεσα στου εγκλωβισμένους βρίσκονται ηλικιωμένοι άνθρωποι, μια έγκυος γυναίκα αλλά και παιδιά. Μάλιστα, υπάρχουν δύο ηλικιωμένοι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη. 

Όπως μετέδωσε η Αναστασία Αργυριάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Σεπτεμβρίου, έφτασε στο Μουζάκι Καρδίτσας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και μαζί με τον δήμαρχο Μουζακίου, Φάνη Στάθη, πέταξαν πάνω από την αποκλεισμένη περιοχή με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Επιχείρησαν να μεταφέρουν 12 κατοίκους και να πετάξουν κάποια τρόφιμα σε όσους ήθελαν να παραμείνουν στο σημείο.

Όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος του Open, η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετάξουν τρόφιμα σε ένα σημείο του οικισμού, πριν επιστρέψουν στο Μουζάκι. Η επιχείρηση θα ξεκινήσει ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας. Στόχος της επιχείρησης είναι να μεταφερθούν οι υπερήλικες, μια έγκυος γυναίκα και όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το Open οι αποκλεισμένοι οικισμοί είναι και αυτοί απομακρυσμένοι μεταξύ τους. Επομένως, οι 40 κάτοικοι που βρίσκονται σε αποκλεισμό δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν κινητά τηλέφωνα καθώς έχουν τελειώσει οι μπαταρίες (δεν υπάρχει ρεύμα).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here