Επιστροφή της Κριμαίας από τη Ρωσία στο Κίεβο, αναμένει ο Τραμπ

Επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία στην Ουκρανία περιμένει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, τονίζοντας:

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι αναμένει από τη ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει τη βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία», δήλωσε ο κ. Σπάισερ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα, ο κ. Τραμπ περιμένει τη βελτίωση των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας.

Η χερσόνησος της Κριμαίας, αυτόνομης δημοκρατίας της Ουκρανίας, προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, κλιμακώνοντας την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Θέμα «κλονισμού εμπιστοσύνης» και όχι «νομικό ζήτημα» η υπόθεση του πρώην συμβούλου Φλιν

Ο κ. Τραμπ ένιωσε την ανάγκη να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Μάικλ Φλιν από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τόνισε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μια ημέρα μετά την παραίτηση του Φλιν, εν μέσω εκκλήσεων από μέλη του Κογκρέσου για την έναρξη έρευνας για το κατά πόσο συζήτησε την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κίσλιακ, ο κ. Σπάισερ τόνισε ότι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην εξέταση της υπόθεσης εκτίμησε ότι πρόκειται «όχι για ένα νομικό ζήτημα, αλλά για ένα θέμα εμπιστοσύνης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here