Επιστροφή στο Λύκειο με βάρκα τα self-test της ατομικής ευθύνης-Συνολικά 408 κρούσματα

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που περνούν την πόρτα των κτιριακών υποδομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν κάνει μόνοι τους την διαδικασία του self test και την δήλωση του αποτελέσματος, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου του τρόπου με τον οποίο έγινε το τεστ και της αλήθειας ή όχι της δήλωσης, που μπορεί να είναι ακόμη και χειρόγραφη. 

Οι πληροφορίες θέλουν ως τις 22.00 την Κυριακή στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr να είχαν καταχωριστεί σχεδόν 99.000 δηλώσεις τεστ από μαθητές Λυκείου και σχεδόν 51.000 δηλώσεις μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μεταξύ αυτών, ήταν 236 δηλώσεις μαθητών και 172 εκπαιδευτικών που ήταν θετικές.

Κατά τα λοιπά, είναι σε εξέλιξη η επικοινωνιακή καμπάνια μετατροπής των ανήλικων μαθητών σε ενήλικες υγειονομικούς, προκειμένου να διαχυθεί η ευθύνη (ή η έλλειψή της) στους πολίτες και τα παιδιά τους.

Αυτό που είναι… εγγυημένο είναι ότι πέτυχε η επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προκαλέσει τεχνητή ζήτηση για το νέο προϊόν που με διαδικασίες εξπρές έχει ξεκινήσει να εισάγει μαζικά και όπως λένε οι φαρμακοποιοί θα χρειαστεί να κάνει αρκετές φορές ακόμη διαγωνισμούς προκειμένου να υπάρξει έστω και η μισή της σχεδιαζόμενης επάρκεια στα ράφια τους.

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να «καταναλώνουν» τουλάχιστον δύο self test την εβδομάδα (εκτός όσων μπορεί να χρειαστούν εάν χρησιμοιήσουν κάποιο με λάθος τρόπο ή δεν αποδώσει από μόνο του έγκυρο αποτέλεσμα). Στη συνέχεια, αναρτούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και από εκεί «εκδίδουν» την σχετική βεβαίωση ή Σχολική Κάρτα που θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδο στην πρώτη διδακτική ώρα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, καθώς κάθε περίπτωση προωθείται για διενέργεια επιβεβαιωτικού «κανονικού» τεστ οι απουσίες 1-2 ημερών δεν θα καταγράφονται για τον μαθητή. Σε αυτή την περίπτωση, η συνέχιση της διαδικτυακής διδασκαλίας θα είναι προαιρετική.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκπαιδευτικοί και μαθητές για τις επόμενες δύο εβδομάδες δικαιούνται συνολικά τέσσερα self test. Από σήμερα Δευτέρα θα μπορούν να προμηθευτούν σε φαρμακείο δύο τεστ και την επόμενη εβδομάδα ακόμη ένα, πριν κλείσουν ξανά τα Λύκεια για την αργία του Πάσχα.

Οι καθηγητές επωμίζονται την… ανευθυνότητα του υπουργείου Παιδείας που επιλέγει να εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικά, νομικά και συνταγματικά προβληματικό πλαίσιο. Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα πρέπει να μην επιτρέπουν σε μαθητή που δεν έχει κάνει τεστ την είσοδο στο σχολείο. Δηλαδή, να ακυρώσουν στην πράξη την δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους με κριτήριο μία ιατρική πράξη. Και όπως η ίδια η κα Κεραμέως έχει δηλώσει, «συνολικά υπεύθυνοι» θα είναι οι διευθυντές… Προκειμένου να αποφευχθούν άμεσα οι νομικές συνέπειες, προβλέπεται ότι οι ανήλικοι μαθητές θα παραμένουν σε ειδικό χώρο στο σχολείο μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς ή κηδεμόνες τους (τυπικά και μόνο δηλαδή, εντός σχολείου).

Τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας συνεχίζουν να ισχύουν, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικό χρόνο διαλειμμάτων για μείωση του συγχρωτισμού στα προαύλια, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και δραστηριότητες. Στους χώρους του σχολείου θα πρέπει να είναι διαθέσιμα αντισηπτικά, να γίνεται τακτικός καθαρισμός (την ώρα που δεν έχει ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού καθαρισμού), οι κλειστοί χώροι να αερίζονται τακτικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here