Επιστολή του δικηγόρου του Κ. Αγγελόπουλου: Η αλήθεια για τη Χαλυβουργική

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή απάντηση του πληρεξούσιου δικηγόρου του Κ. Αγγελόπυολου, αναπληρωτή καθηγητή της Νομικής σχολής Αθηνών. Γ. Γεωργιάδη, για την υπόθεση της φερόμενης αντιδικίας στη Χαλυβουργική. Ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί τα γεγονότα και αποκαθιστά την αλήθεια γύρω από το θέμα και την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Μετά χαράς δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιιστολή και διορθώνουμε-απαλείφουμε το επίμαχο άρθρο.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή-απάντηση του κ. Γεωργιάδη:

Δεν γνωρίζω από πού αντλείτε όλες αυτές τις πληροφορίες που αναφέρετε στο δημοσίευμα αναφορικά με την αντιδικία που έχουν ξεκινήσει οι υιοί Αγγελόπουλοι κατά του πατέρα τους ούτε υπό ποια ιδιότητα και από ποια πηγή έχετε αναγνώσει τα δικόγραφα της δίκης για τη δικαστική συμπαράσταση. Ωστόσο επιτρέψτε μου μερικές αναγκαίες διορθώσεις στο δημοσίευμά σας, υπό την ιδιότητα του (εγωπαθούς;) πληρεξούσιου δικηγόρου του πατρός Αγγελόπουλου:

Πρώτον: Δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη για τη διαχείριση της Χαλυβουργικής. Ουδέποτε αμφισβήτησαν οι υιοί Αγγελόπουλοι ότι βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο πατέρας τους, έχοντας αποκτήσει τις μετοχές από τον δικό του πατέρα. Αντιθέτως, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει πολλές φορές προτείνει να δωρίσει τις μετοχές στα παιδιά του και αυτοί έχουν αρνηθεί να τις παραλάβουν. Υπάρχει μια συντονισμένη τεχνητή προσπάθεια να συνδεθεί το σοβαρό πρόβλημα της Χαλυβουργικής, που έχει διακόψει τη λειτουργία της, με τη δίκη για τη δικαστική συμπαράσταση, ώστε να δημιουργηθεί πίεση από τους εργαζομένους και από την κοινή γνώμη στη δικαστή που θα αποφασίσει για την υπόθεση της συμπαράστασης.

Δεύτερον: Είναι ψέμα η πληροφορία που σας μεταφέρθηκε ότι δήθεν «ο δικαστής στην τελευταία δίκη ζήτησε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον πατέρα και όχι μόνον με τους δικηγόρους του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό». Ο Κ. Αγγελόπουλος παραστάθηκε αυτοπροσώπως και στις δύο δίκες και κατέθεσε προφορικά στο δικαστήριο απαντώντας στις ερωτήσεις των δικαστών. Κατακεραύνωσε τους υιούς του (που επίσης ήταν παρόντες) απαντώντας στην ερώτηση του δικαστή για ποιο λόγο ζητούν να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση, δηλώνοντας επί λέξει (αντιγράφω από τα επίσημα πρακτικά της δίκης) πως ό,τι αναφέρουν τα παιδιά στην αίτηση είναι ψέμα και πως ό,τι κάνουν αποσκοπεί στο «να [τον] βγάλουνε από την ζωή και να κάθονται μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι που [τους] έδωσα πάνω από πενήντα εκατομμύρια», αναφωνώντας «ντροπή τους».

Τρίτον: Είναι ψέμα η πληροφορία που σας μεταφέρθηκε ότι δήθεν «η δικαστής έχει δύο αντικρουόμενες γνωματεύσεις νευρολόγων-ψυχιατρων, που η μία μιλούσε για άνοια και η άλλη έκρινε τον γέροντα ως υγιέστατο ψυχή τε και σώματι». Δεν υπάρχει γνωμάτευση γιατρού που να εξέτασε τον Κ. Αγγελόπουλο και να μην αποφάνθηκε για την άριστη ψυχική και διανοητική του κατάσταση. Ο Κ. Αγγελόπουλος έχει εξεταστεί με δική του πρωτοβουλία από τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, από τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Σωκράτη Παπαγεωργίου και Αθανάσιο Δουζένη, τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Αλεξόπουλο, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μονάχου Hans Förstl (που κλήθηκε και ήρθε ειδικά για την εξέταση στην Αθήνα) και τους νευρολόγους Ιωάννη Μάρκου και Κωνσταντίνο Γκιάτα. Επιπλέον αυτών, το δικαστήριο όρισε ως δικαστικό πραγματογνώμονα για να εξετάσει τον Κ. Αγγελόπουλο τον Καθηγητή των Πανεπιστημίων Αθηνών και Columbia Νικόλαο Σκαρμέα. Ο καθένας από όλους αυτούς τους συνολικά 9 γιατρούς – διακεκριμένους επιστήμονες γνωμοδότησε ξεχωριστά και ανεξάρτητα ότι ο Κ. Αγγελόπουλος είναι απολύτως ικανός να διαχειρίζεται την περιουσία του και να λαμβάνει ανεπηρέαστος αποφάσεις. Το μόνο «εμπόδιο» που έχει να ξεπεράσει το δικαστήριο είναι οι δυο αιτήσεις εξαιρέσεως που έσπευσαν να καταθέσουν οι υιοί Αγγελόπουλοι κατά του πραγματογνώμονα Καθηγητή Σκαρμέα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και την απόφανση πως ο Κ. Αγγελόπουλος «είναι μια χαρά», κατηγορώντας τον για μεροληψία αλλά και τη λάσπη που έχουν εξαπολύσει κατά του καθηγητή Δουζένη γιατί έτυχε να έχει γνωμοδοτήσει και για την ψυχική υγεία (κατάθλιψη) του Αριστείδη Φλώρου!

Επειδή είναι γνωστή η πορεία σας στη δημοσιογραφία, είμαι βέβαιος πως όχι μόνο θα απαλείψετε από το άρθρο σας τα δύο αυτά λάθη που σας επισημαίνω, αλλά θα δημοσιοποιήσετε όλη την αλήθεια, ώστε να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν η βλάβη που υπέστη ο εντολέας μου από την παραποίηση της πραγματικότητας.

Με εκτίμηση
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου
Γεώργιος Α. Γεωργιάδης
Αναπλ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here