Επιστολή Μητσοτάκη σε ομογενή κοσμοναύτη

Επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, εν όψει της πέμπτης συμμετοχής του σε αποστολή στο Διάστημα, απέστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αγαπητέ Θοδωρή, το πέμπτο σου ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που ξεκινά σε δύο μέρες, δεν είναι μόνο μια ακόμη προσωπική και επαγγελματική σου επιτυχία. Αλλά και άλλη μια ιστορική στιγμή του απανταχού Ελληνισμού, που σε παρακολουθεί υπερήφανος και σε καμαρώνει» αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα, που ως άξιο τέκνο του Πόντου, πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002 κι έκτοτε συνεχίζεις να την τιμάς και να την έχεις στην καρδιά σου, έστω κι αν η ελληνική Πολιτεία δεν σου έδειξε πάντοτε την προσοχή και το ενδιαφέρον, που αξίζει το έργο σου».

Όπως σημειώνει ακόμη ο πρόεδρος της Ν.Δ. «η διεθνής συνεργασία, στην οποία εδράζεται η λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, είναι ένα υπόδειγμα καινοτόμου ανάπτυξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου και μια χειροπιαστή ελπίδα για το κοινό μας σπίτι, τη Γη και το μέλλον της».

Ο κ. Μητσοτάκης εύχεται «κάθε επιτυχία στην αποστολή του ομογενή κοσμοναύτη, και του συνταξιδιώτη του, Αμερικανού αστροναύτη Τζακ Φίσερ και καταλήγει: «Σας περιμένουμε όλους για αποκατάσταση στην Ελλάδα, όπου με χαρά παρακολουθούμε να έρχονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια οι Ρώσοι κοσμοναύτες, με πρωτοπόρο μάλιστα προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here