Επιστολή Δούρου σε Κονιόρδου: Αφήστε μας να κάνουμε τα αντιπλημμυρικά

Τον κίνδυνο να μπουν οριστικά στον «πάγο» αντιμετωπίζουν έξι σημαντικά έργα επείγοντος χαρακτήρα που έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων που έχουν προκύψει από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Τα παραπάνω απέστειλε -σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News- στις 24 Ιανουαρίου του 2018 η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευής υποδομών αποχέτευσης και αγωγών ομβρίων υδάτων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Real News, κάποια από αυτά τα έργα έχουν σταματήσει να εκτελούνται εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δημοσίου, λόγω των αποζημιώσεων που ζητούν οι ανάδοχες εταιρείες, αλλά και του κινδύνου απώλειας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικά προγράμματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here