Επιστολή διαμαρτυρίας Ζωής σε Τσίπρα για Πανούση και Μάρδα. Ζητεί την παρέμβασή του

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου  με την οποία του ζητεί να παρέμβει για τις προσβλητικές, όπως υποστηρίζει, δηλώσεις που έκαναν εις βάρος της ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης. 

Η κ.Κωνσταντοπούλου ζητεί από τον κ. Τσίπρα να «θωρακίσει τον δημόσιο λόγο από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».

Η πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή της που έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου στρέφεται ευθέως κατά των δύο υπουργών , κάνοντας λόγο για ανοίκειες δηλώσεις τους.Αναφέρει συγκεκριμένα:

» (…) Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεων του, που στρέφονται εναντίον μου ως Προέδρου της Βουλής αλλά και συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής (σ.σ. για το Δημόσιο Χρέος), δηλώσεις που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της Κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου (…) αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από τον έτερο αναπληρωτή Υπουργό της Κυβέρνησής σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική εμμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητεί την παρέμβαση του κ. Τσίπρα ώστε όπως λέει «αυτό το ονειδιστικό για τη Δημοκρατία φαινόμενο θα πρέπει να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της Κυβέρνησης, με το παράδειγμά τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε οι αρχές αυτές να γίνονται σεβαστές και από την Αντιπολίτευση και, συνολικά, να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού». 

Η Πρόεδρος της Βουλής τονίζει πως θα εισηγηθεί να διακόψει τις εργασίες της το σώμα από την Πέμπτη 6 Αυγούστου έως και την Κυριακή 16 του μήνα.

«Αυτονοήτως» συνεχίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, «εάν στο διάστημα αυτό υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς Κυβέρνησης, θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής, προκειμένου να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές και η Ολομέλεια και να μην προκληθεί δυσλειτουργία ή αιφνιδιασμός των βουλευτών, ούτε και πλημμελής νομοθετική επεξεργασία σημαντικών νομοσχεδίων».

Ταυτόχρονα, η υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της έκθεσης της επιτροπής ελέγχου για το χρέος και ζητεί να πληροφορηθεί τις ημερομηνίες που μπορεί να πραγματοποιηθεί η συζήτηση:

«Με δεδομένη την κρισιμότητα και τη χρησιμότητα της Προκαταρκτικής Έκθεσης για το Δημόσιο Χρέος, θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της συζήτησης».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here