Επιστολή Μίκη προς Λαφαζάνη: Σε καλώ στις επάλξεις του παλλαϊκού μετώπου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Επιστολή προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη απέστειλε την Τρίτη (25/8) ο Μίκης Θεοδωράκης και δημοσιεύτηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, στον ιστότοπο Iskra. Ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει ότι αυτό που πέτυχε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. «Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ» σημειώνει .

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, τονίζει, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Επισημαίνει δε, ότι εάν η Λαϊκή Ενότητα πάρει μέρος στις εκλογές, δυο ενδεχόμενα θα υπάρχουν: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσει ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνει κυβέρνηση- να έχει το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Παναγιώτη,

Στη συνάντηση που ζήτησες πριν λίγες μέρες, συμφώνησες μαζί μου ότι η σημερινή Βουλή στην ουσία αποτελεί κύριο όργανο στην υπηρεσία της μνημονιακής πολιτικής με σκοπό την ψήφιση των νόμων που την υπηρετούν με δημοκρατικό μανδύα.

Γιατί η ύπαρξη μιας μόνιμης μειοψηφίας (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) χρησίμευε σαν άλλοθι για τους Συστημικούς Εξουσιαστές, Έλληνες και ξένους. Κυρίως τους ξένους. Κάποτε όλοι σας στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα πιστέψατε ότι με την κατάκτηση της πλειοψηφίας στη βουλή και την ανάδειξή σας σε κυβέρνηση θα κατορθώνατε να χτυπήσετε την καρδιά του Συστήματος και να μεταβάλετε τη Βουλή από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή. Τι έγινε τελικά;

Αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει το Μνημονιακό Μέτωπο. Να γίνει δηλαδή οι ίδιος μνημονιακή δύναμη μετά την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το νεοσυσταθέν ΠΟΤΑΜΙ.

Επιβεβαιώνεται έτσι η αρχή ότι δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις κι εσύ Σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής. Θα υπάρχουν τότε μπροστά σας δύο ενδεχόμενα: Είτε ως αντιπολίτευση να λειτουργήσετε ως άλλοθι στις αντιλαϊκές αποφάσεις των ξένων είτε -αν γίνετε κυβέρνηση- να έχετε το τέλος του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι η ισχύς του Συστήματος είναι καταλυτική. Με μια εξαίρεση: τον ενωμένο και όρθιο ελληνικό Λαό. Είναι κρίμα οι λαϊκές δυνάμεις που θα σας ψηφίσουν να έχουν την τύχη των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν-δε θέλουν θα ψηφίζουν Μνημόνια. Δηλαδή τα καταστροφικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για το μέλλον της χώρας και του Λαού μας.

Ως παλιός σύντροφος και φίλος σου, καλώ εσένα και τους οπαδούς του νέου κόμματος να συναντηθούμε στις επάλξεις του Παλλαϊκού Μετώπου που σήμερα θα κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια του Λαού μας. Και αύριο, όταν ανδρωθεί, θα είναι η μοναδική δύναμη που θα μπορεί να λυτρώσει οριστικά την πατρίδα μας και να χαρίσει στον Λαό μας Ελευθερία, Ανεξαρτησία και Περηφάνια.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Μίκης Θεοδωράκης».

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. στα πλαίσια της συνεργασίας ΛΑ.ΕΝ. & Ε.Κ.Α.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
  Το σχετικό video είναι αναρτημένο στο youtube στον σύνδεσμο: http://youtu.be/26H4KnS52Z0.
  ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας
  με το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

  Το μεσημέρι της Κυριακής 23ης Αυγούστου έγινε στη Βουλή η πρώτη καθοριστικής σημασίας συμφωνία εκλογικής συνεργασίας μεταξύ του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας και του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (www.dimopolis.gr
  ) . Κατά τη συνάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, τ. Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Συντονιστή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας ( ΕΚΑΔ) δικηγόρο Γιώργο Κόκκα, διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων σε πολλούς τομείς και ότι υπάρχει το κοινό έδαφος για εκλογική συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές. Η Λαϊκή Ενότητα θα στηρίξει προτεινόμενους αμεσοδημοκράτες ως συνεργαζόμενους υποψήφιους βουλευτές στις προσεχείς εκλογές και το Κίνημα θα διεκδικήσει πλέον αμεσοδημοκρατικές εφαρμογές στην Ελλάδα μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Δηλαδή την ημερομηνία γέννησης μιας αμεσοδημοκρατικής προοπτικής για την πατρίδα μας, που οφείλει να παύσει να αποτελεί προτεκτοράτο.

  Οι δύο συνεργαζόμενες πολιτικές κινήσεις αποσπάστηκαν για λόγους αρχής από τους εκλογικούς συνασπισμούς της απερχόμενης κυβέρνησης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο ( Συνασπισμό των Ευρωεκλογών του ΕΚΑΔ και λοιπών Πολιτικών Κινήσεων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που οδήγησε και στον νεότερο Συνασπισμό των Εθνικών εκλογών της 25/1/15). Δηλαδή τους πολιτικούς φορείς της παραιτηθείσας κυβέρνησης που αλλαξοπίστησαν και εντάχθηκαν στον Άξονα του αποκαλούμενου και 4ου Ράιχ.

  Η «Λαϊκή Ενότητα» και το « Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» με αυτή την κίνηση υλοποιούν τον συμβολισμό ότι τα υγιή τμήματα των παλαιών εκλογικών συνασπισμών, που νόθευσαν τις πεποιθήσεις τους, έχουν την τόλμη, δύναμη και αποφασιστικότητα:
  1) να σηκώσουν τη σημαία της μάχης για τον ελληνικό λαό και τους λαούς των ευρωπαϊκών κρατών,
  2) να ανασυστήσουν και να οικοδομήσουν νέες υγιείς συμμαχίες και
  3)να δώσουν πάλι στήριξη στον λαό, ώστε οι εκλογές να αποτελέσουν αφετηρία πραγματικών ελπίδων .

  Με την πεποίθηση ότι «η ατιμωρησία των ενόχων είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τα εγκλήματα τους» θα κάνουμε εθνικό σκοπό και θα πετύχουμε την εξουδετέρωση των επιπτώσεων που μας προκαλούν οι γεωπολιτικές-οικονομικές συμμορίες (Τρόικες, Κουαρτέτα, Θεσμοί, Αγορές κλπ). Προκύπτουν ξανά ανάγκες απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον ζυγό της παγκοσμιοποίησης και μιας αλλοτριωμένης Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης, που καμία σχέση δεν έχει με τους στόχους και τις αιτίες για τις οποίες προέκυψε η ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1981.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι «Η Ευρώπη» των Λαών που ονειρευτήκαμε. Η Ε.Ε. με τη σημερινή ηγεσία και δομή λειτουργεί ενάντια στις βασικές δημοκρατικές Αρχές και λειτουργίες, διαβρώνει την Ευρώπη, στραγγαλίζει τα ίχνη της Δημοκρατίας και αποστερεί την ελευθερία-ισότητα-ισονομία στην οικονομική ζωή.

  Η Λαϊκή Ενότητα και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας συντονίζουν τις δυνάμεις τους για να ενώσουν τον ελληνικό λαό στη μάχη για να επικρατήσει το Δίκαιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη . Οι επιτυχημένοι δικαστικοί αγώνες του ΕΚΑΔ για το «χαράτσι», την ΕΡΤ , το «Ελληνικό» και το Δημοψήφισμα σηματοδοτούν τρόπους νόμιμων αντιδράσεων στα κατεστημένα συμφέροντα.

  Έφτασε η πιο κρίσιμη ώρα για να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι προμαχούντες απόγονοι όσων προγόνων μας θυσιάστηκαν για την εθνική μας απελευθέρωση και στρατευόμαστε άμεσα στους παράλληλους εναλλακτικούς θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας που δημιουργούν την υπερήφανη Ελλάδα του μέλλοντός μας! Στα Ζ’ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ θα γιορτάσουμε και φέτος την 15η Σεπτέμβρη ( Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας ) στη Πνύκα την ευρεία Συσπείρωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την υπεράσπιση του Συντάγματος μετά το Δημοψήφισμα ( http://www.s120s.gr
  ).

  Όχι άλλη κατάλυση της Δημοκρατίας!
  Ο λαός πρέπει να απαντήσει και η απάντηση είναι Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές και σεβασμός στο «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος
  προκειμένου να αναλάβει ξανά αυτός τον ιστορικό του ρόλο!

  Η Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων!
  Η Κοινωνία δεν μπορεί να είναι αρένα εκμετάλλευσης!
  Η Ελευθερία και η ζωή δεν μπορεί να είναι προνόμιο των ολίγων!

  Iskra Μια αριστερή ματιά στην ενημέρωση
  iskra.gr|Από Administrator
  στα πλαίσια της συνεργασίας ΛΑ.ΕΝ. & Ε.Κ.Α.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
  Το σχετικό video είναι αναρτημένο στο youtube στον σύνδεσμο: http://youtu.be/26H4KnS52Z0.
  ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  Iskra Μια αριστερή ματιά στην ενημέρωση
  iskra.gr|Από Administrator
  Συνεργασία Ε.Κ.Α.Δ. & ΛΑ.ΕΝ. στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.
  youtube.com
  Μου αρέσει! Σχολιάστε Κοινοποιήστε

  Γιώργος Κόκκας
  Γράψτε ένα σχόλιο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here