Επιστημονική διημερίδα του ΑΠΘ στη Ρόδο

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν τη Β΄ Διεπιστημονική Διημερίδα, με θέμα «Τουρισμός, Παιδεία και Επικοινωνία» στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015, στη Ρόδο.

Στο πλαίσιο της Διημερίδας ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του Τουρισμού θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με τον συσχετισμό και την αλληλεξάρτηση μεταξύ Παιδείας, Τουρισμού και ΜΜΕ.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να μελετηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα, να διευρυνθεί ο διάλογος μεταξύ των Ειδικών Επιστημόνων-Ερευνητών για το θέμα και των επαγγελματιών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «ο ρόλος και η συμβολή των ΜΜΕ στη περίπτωση αυτή είναι σημαντικός, ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Έμφαση θα δοθεί στις μορφές του Εναλλακτικού Τουρισμού που συνεχώς αναπτύσσονται και παίζουν σημαντικό ρόλο στη τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ο Τουρισμός παραμένει η κύρια οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα λόγω της ποικιλομορφίας του ελληνικού φυσικού πλούτου, του κλίματος αλλά και της φιλοξενίας των ίδιων των ανθρώπων. Είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

«Η Ρόδος συνεχίζει να αποτελεί ένα εξαιρετικό και δημοφιλή τουριστικό προορισμό που με στρατηγική μεθόδευση και καθορισμένη πολιτική προσπαθεί και αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά. Η επιλογή του νησιού ενδείκνυται για τη διοργάνωση μιας διεπιστημονική διημερίδας με αυτούς τους στόχους» υποστηρίζει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Τέσσα Δουλκέρη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here