Επεισοδιακή επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Επίθεση Τούρκων ασφαλιτών κατά Κούρδων

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον συνοδεύθηκε από ένταση και επίθεση Τούρκων αστυνομικών κατά Κούρδων διαδηλωτών τόσο έξω από το Λευκό Οίκο όσο και την Τουρκική πρεσβεία.

Ασφαλίτες του Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν το πρωί εναντίον Κούρδων υποστηρικτών  έξω από τον Λευκό Οίκο, επιτέθηκαν και σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Η επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών ήταν βίαιη όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι ασφαλίτες, με μαύρα κουστούμι, γραβάτες και σκούρα γιαλιά, βγήκαν από την τουρκική πρεσβεία και επιτέθηκαν στους ανυπεράσπιστους Κούρδους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας,συνδέοντας τον με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Στο επεισόδιο επενέβησαν αμερικανοί αστυνομικοί χωρίς όμως να κάνουν συλλήψεις γιατί οι Τούρκοι ασφαλίτες διέθεταν διπλωματικά διαβατήρια.

Ένταση σημειώθηκε και  έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, όπου έχουν συγκεντρωθεί Κούρδοι διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Η διαδήλωση, που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή, γίνεται ενόψει της συνάντησης του κ. Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here