Επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Eπίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποιεί από τη μία το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, που επέστρεψε στην Αθήνας μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ερεικούσα. 

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και θα συζητήσει τα αναγκαία μέτρα στήριξης της αγροτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη αλλά και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου. Στη συνάντηση εργασίας παραβρίσκεται και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Β.Ελλάδας

Την ίδια ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα «σκληρά»-όπως τα χαρακτηρίζουν-φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 Αυγούστου, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων προγραμματίζει παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Εντός της επόμενης εβδομάδας, θα διεξαχθούν συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο και κάθε νομός στη Β. Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό του πλάνο κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες-κτηνοτρόφοι δεν έχουν αντίρρηση να φορολογηθούν αλλά ζητούν να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν τα προιόντά τους(οπωσ π΄χ καθιέρωση αφορολογήτου ορίου κ.α)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here