Επίσκεψη Μητσοτάκη στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης «σπάνιο και μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας». Όπως είπε, η Αμφίπολη «είναι ένα μνημείο το οποίο αναδεικνύει τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο από μόνο του θα δώσει ζωή και θα παράγει πλούτο για αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες της ανασκαφής και να καταστεί το μνημείο επισκέψιμο. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία θα σταθούν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια «μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα».

«Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν το μνημείο είναι μακεδονικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Το μνημείο αυτό χρονολογείται από τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα, κατά συνέπεια – δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι αρχαιολόγος, αλλά όλοι οι ειδικοί λένε το ίδιο πράγμα – δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, καμία αμφιβολία ότι το μνημείο αυτό είναι Μακεδονικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here