Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπ. Εργασίας για εργασιακά-ασφαλιστικό

Εν μέσω ων έντονων αντιδράσεων για τις αντεργατικές διατάξεις  που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας για να στείλει μήνυμα κατά της υποδηλωμένης εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τετάρτης, είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι ενέργειες με τις οποίες θα στηριχθεί η πλήρης απασχόληση και θα καταπολεμηθεί η υποδηλωμένη εργασία συζήτησαν ενώ ανακοινώθηκε η οριστική λύση στο πρόβλημα των συντάξεων χηρείας.

«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο με συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων για να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος αναφέρθηκε στο «αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση, όπως νομοθετείται ήδη στο νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020, μόνο όμως για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης».

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συντάξεις χηρείας. «Λύνουμε -επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστώντας τους εργαζόμενους του υπουργείου Εργασίας που «δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here