Επίσκεψη Φ. Παντιώρα στις δομές προσφύγων Λέρου-Ενα σχέδιο που λειτουργεί

Τις δομές προσφύγων και μεταναστών στη Λέρο, επισκέφθηκε η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα.

Κατά την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στο νησί, η Ειδική Γραμματέας επισκέφτηκε την Ανοικτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας (ΠΙΚΠΑ) και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα Λέπιδα, συνοδεία του Δημάρχου Λέρου, Μιχάλη Κόλια και των υπευθύνων διαχείρισης των δομών. Παρόντες ήταν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης και Γιώργος Ουρσουζίδης.

 

Η Φωτεινή Παντιώρα ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την κατάσταση που επικρατεί και συνομίλησε με διαμένοντες –στις δομές- πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως επεσήμανε η ίδια, οι συνθήκες διαβίωσης των περίπου 600 φιλοξενούμενων είναι ικανοποιητικές, ενώ υπογράμμισε το σημαντικό έργο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην καλή συνεργασία των τοπικών Αρχών, αλλά και στην ουσιαστική συνδρομή της κοινωνίας του νησιού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Στη συνέχεια, η Ειδική Γραμματέας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, όπου μετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Αρχών.

Την Παρασκευή, η Φωτεινή Παντιώρα συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, καθώς και εθελοντικών οργανώσεων που προσφέρουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here