Επίσημος ρατσισμός: Και με «αλλοίωση πληθυσμού» κινδυνολογεί η κυβέρνηση για το προσφυγικό

Την απαράδεκτη  φρασεολογία των ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης υιοθετεί και επίσημα η ΝΔ μέσω των στελεχών της, όπως ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΙ έκανε μίλησε για «αλλοίωση» του χριστιανικού πληθυσμού και του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε, εμμέσως πλην σαφώς, για ανθρώπους με άλλη θρησκεία, άλλο πολιτισμό και άλλα στοιχεία που έρχονται στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν η κυβέρνηση υιοθετεί σε κεντρικό επίπεδο δηλώσεις περί «αλλοίωσης πληθυσμού» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά ανέφερε ότι «Είναι πολύ πρώιμο όταν έχεις κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται, αιτούνται άσυλο και δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν μετά από κάποια χρόνια. Αν μιλάγαμε για μία μόνιμη κατάσταση θα έπρεπε να δούμε τον αριθμό τους. Αυτή τη στιγμή δεν είναι τέτοιος»,

Όμως στη συνέχεια σημείωσε «όπως ξέρετε, στην Ελλάδα ζουν αυτή τη στιγμή περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Δεν μιλήσαμε ποτέ στο παρελθόν για αλλοίωση πληθυσμού, όταν είχαμε μετακινήσεις, είτε μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, όπου είχαμε κάποιες μαζικές εισροές στην Ελλάδα. Ποτέ δεν μιλήσαμε για αυτό το πράγμα. Εδώ μιλάμε για άλλου τύπου, όμως, ροές μεταναστευτικές, ιδίως από χώρες με άλλη θρησκεία, με άλλο πολιτισμό, με άλλα -ας το πούμε έτσι- στοιχεία που φέρνουν μαζί τους, τα οποία πρέπει κανείς να τα εξετάσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here