Το επίσημο πορτρέτο Μακρόν και τα μηνύματα στυλ Ομπάμα

Οπως και οι προκάτοχοί του, ο νέος Γάλλος πρόεδρος Εμμ. Μακρόν παρουσίασε το επίσημο πορτρέτο του, το οποίο θα τοποθετηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες και τις γαλλικές πρεσβείες. Ο Μακρόν ακουμπά με τα χέρια να ακουμπά σε ένα γραφείο και πίσω του ένα ανοιχτό παράθυρο με θέα τους κήπους του Μεγάρου.

Το πρώτο που θυμήθηκαν αρκετοί ήταν το επίσημο πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα στην δεύτερη θητεία του, καθώς και εκείνος πόζαρε, έχοντας πίσω του το παράθυρο από το Οβάλ Γραφείο.

Ο Μακρόν πλαισιώνεται από δύο σημαίες. Τη γαλλική και την σημαία της ΕΕ, ως ένα σαφές μήνυμα της πίστης του στο ευρωπαϊκό όραμα. Το τόνιζε άλλωστε σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία, ιδίως όταν βρέθηκε στον β’ γύρο με την Λεπέν που ήθελε να βγάλει τη Γαλλία από την Ένωση και το Ευρώ.

Οι προηγούμενοι Γάλλοι πρόεδροι είχαν την δικό τους τρόπο να στέλνουν μηνύματα. Ο Σαρλ ντε Γκωλ (ιδρυτής της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας), ο Ζορζ Πομπιντού, ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν ποζάρει με φόντο μια βιβλιοθήκη.

Ο Ζακ Σιράκ και ο Φρανσουά Ολάντ είχαν φόντο το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν πιο πρωτότυπος: προτίμησε ένα φόντο με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here