Επιμένει στις αλλαγές η FIBA-Κρατάει η κόντρα με την Euroleague

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ της FIBA και της Euroleague, καθώς η πρώτη επιμένει στις θέσεις της για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, έτσι ώστε από το 2017 να συμπεριληφθούν στο καλεντάρι και να διεξάγονται οι προκριματικοί αγώνες των εθνικών ομάδων κατά την διάρκεια της περιόδου. Μάλιστα, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από τη FIBA, αποφασίστηκε η ομοσπονδία να μην κάνει βήμα πίσω, κάτι που δεν άρεσε στους ανθρώπους την Turkish Airlines Euroleague, καθώς είδαν ότι οι απόψεις τους δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη.

Πλέον όλα θα κριθούν στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει η FIBA με τις ευρωπαϊκές λίγκες και τις ομοσπονδίες στις 27 Μαϊου. Επιπλέον έγινε γνωστό στο συνέδριο, ότι θα υπάρξουν νομικές κινήσεις από πλευράς FIBA για χρήματα που αξιώνει για την τελευταία τριετία από την Euroleague.

Η σχετική ενημέρωση από πλευράς FIBA Europe:

«Η FIBA Europe και η FIBA δουλεύουν στα σχέδια αναδιοργάνωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης και είναι σε διάλογο με τους συλλόγους, τους φιλάθλους, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ και άλλους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Οι αλλαγές αυτές θεωρούνται αναγκαίες για να αρχίσει ξανά η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη και για να έχουν οι λίγκες και οι σύλλογοι ένα επιχειρηματικό μοντέλο ευρύτερης συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για τη δομή του μπάσκετ.

Προκειμένου η οικογένεια του μπάσκετ να συνεχίσει να δρα αρμονικά και να είναι έτοιμη για το νέο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017, η FIBA κρίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον των συλλόγων και του ίδιου του αθλήματος να υπάρχουν τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη και αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα«.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here