Επιλογή – μονόδρομος!

 

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) για τις δηλώσεις και την όλη συμπεριφορά του υπουργού Πολλάκη κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή (με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) κυρίου Κυμπουρόπουλου.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η άμεση προσφυγή της ΕΣΑΜΕΑ στη δικαιοσύνη – για παραβίαση από μέρους του εν λόγω υπουργού της αντί ρατσιστικής νομοθεσίας – δεν είναι απλά μια ορθή από πλευράς συνομοσπονδίας επιλογή, είναι μια υποχρεωτική επιλογή. Επιλογή – μονόδρομος!

Διότι: Με τον μανδύα (ενδεδυμένος) της αριστεράς, ο εν λόγω υπουργός επιχείρησε να αποδοκιμάσει και εξευτελίσει την θεμελιώδη αρχή της θετικής διάκρισης η οποία ανήκει στον βαθύ πυρήνα της αντί-ρατσιστικής σκέψης.

Πολιτικά κρίνοντας, βαθύς ρατσισμός είναι η συνειδητή απόπειρα υπονόμευσης του αντί-ρατσισμού, το οποίον (by the book) είναι αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος υπουργός.

Όχι αυτή καθαυτή η κριτική κατά του αναπήρου υποψήφιου Κυμπουρόπουλου – στο παραμικρό και στο ελάχιστο δεν είναι υπεράνω κριτικής, όπως και το κάθε πολιτικό πρόσωπο – αλλά ο ρατσιστικός by the book τρόπος της, συνιστά ΝΤΡΟΠΗ για όλα όσα, σε ότι αφορά τα μείζονα ζητήματα δικαιωματικής προσέγγισης, σημαίνει by the book αριστερά. Τελεία και παύλα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here