Επικοινωνιακό σόου Παναγιωτόπουλου-Χρυσοχοΐδη στον Έβρο για αλλαγή ατζέντας-Δόγμα αποτροπής με εντολή Μητσοτάκη

Αλλαγή ατζέντας επιδιώκει διακαώς η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια για πέμπτη ημέρα και φουντώνει η οργή των πυρόπληκτων κατοίκων για την ανικανότητα του επιτελικού κράτους στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων δύο εβδομάδων. Έτσι, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος έσπευσαν σήμερα να στήσουν επικοινωνιακό σόου στον Έβρο, επενδύοντας στο αφήγημα του «μεταναστευτικού κύματος» από το Αφγανιστάν.

«Αποτελεί απόφασή μας – κι αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού που μεταφέρουμε σήμερα εδώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας και στους τοπικούς φορείς – η υπεράσπιση των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις και δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόπειρα παραβίασής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και ταυτόχρονα δημιουργεί και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις, ωστόσο ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις», υποστήριξε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. «Στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που πιθανόν να προκύψουν» ισχυρίστηκε.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης λόγο για «σημαντική αναβάθμιση της ασφάλειας και προστασίας των συνόρων σε σχέση με 18 μήνες πριν, όταν εξελίχθηκε η κρίση στον Έβρο». «Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η κατασκευή του φράχτη μήκους περίπου 40 χλμ σε πολύ κρίσιμα σημεία των συνόρων μας – παρέμβρια και όχι μόνο – ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο, που δημιουργεί δυνατότητες και προϋποθέσεις αποτροπής και ολοκληρώθηκε επίσης το ολοκληρωμένο αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας, το οποίο επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά και αρχίζει να λειτουργεί αυτές τις μέρες. Τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο, με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων» είπε.

Σε ό,τι αφορά δε τη σύσκεψη που προηγήθηκε, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «αποφασίστηκαν μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα επιχειρησιακά μέτρα, τα οποία θα ξεδιπλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα δημιουργήσουν περαιτέρω αποτρεπτική ικανότητα».

Από την πλευρά του, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφαλείας». Ανέφερε πως διαπιστώθηκε «η άριστη και αναβαθμισμένη λειτουργία των συστημάτων φύλαξης των συνόρων, με την πολύτιμη συνδρομή όλων των στελεχών της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων» καθώς και «με την ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας», ενώ πρόσθεσε: «Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συστημάτων αυτών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here